Riia-Vaksali ristmikul saab varsti näha haruldast ehitustööd (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Raudteetammi kõrval käib praegu jalakäijate tunneli betoonkollektori valamine. Kui see valmis, tulevad ehitusele Itaalia insenerid, kelle näpunäidete ja tehnika abil lükatakse suured betoonist kollektorid läbi raudteetammi muldkeha.
Raudteetammi kõrval käib praegu jalakäijate tunneli betoonkollektori valamine. Kui see valmis, tulevad ehitusele Itaalia insenerid, kelle näpunäidete ja tehnika abil lükatakse suured betoonist kollektorid läbi raudteetammi muldkeha. Foto: Sille Annuk

Sel kevadel alanud suurejooneline Riia-Vaksali ristmiku ehitus jõuab lähinädalatel sellisesse etappi, mida teedeehituses ei ole varem Eestis ega ka teistes Balti riikides kunagi nähtud. Nimelt hakatakse jalakäijate tunneli betoonkarkassi raudteetammi muldkehasse paigutama nii, et see lükatakse läbi tammi muldkeha.

Tartu linnavalitsuse teedeteenistuse juhataja Oleg Lužetski ütles, et varem on kõik seesugused tunnelid Eesti teedel tõstetud paika kraanaga. «Näiteks Ülenurmelt Tõrvandisse viiv raudteetunnel pandi paika nii, et raudtee monteeriti paariks päevaks lahti ning tõsteti tunnel kraanaga paika,» selgitas Lužetski.

Tartu linnavalitsuse teedeteenistuse juhataja Oleg Lužetski
Tartu linnavalitsuse teedeteenistuse juhataja Oleg Lužetski Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles