Tartu linn ja arendaja jõudsid Märja lasteaia rajamises kokkuleppele

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Novem Kinnisvara partner Margus Peki selja taga on veel liivahunnikud, kui aga kõik sujub, siis on seal mõne aasta pärast kortermajad ning lasteaed, mille hoovis mängivad lapsed.
Novem Kinnisvara partner Margus Peki selja taga on veel liivahunnikud, kui aga kõik sujub, siis on seal mõne aasta pärast kortermajad ning lasteaed, mille hoovis mängivad lapsed. Foto: Kelly Kukin

Tartu linnapiirist mõne kilomeetri kaugusel Märjal on alanud kahe kortermaja ehitus. Majade vastas on suured liivahunnikud, mille asemele kerkivad mõne aasta jooksul samuti uued elamud ning uus lasteaed. Lasteaia ehitamise kohustus lasub aga kohalikul omavalitsusel, sest arendaja Gildi Kapital andis omal ajal Tähtvere vallale tasuta maalapi.

2018. aasta septembris kirjutas Tartu Postimees, et endise Tähtvere valla kohustus ehitada Märjale uute kortermajade keskele lasteaed läks haldusreformi järel Tartu linnale. Linn ei teadnud toona lasteaiast ega sülle kukkunud kohustusest midagi.

Kuigi esimeste kortermajade ehitusload saadi kätte, toimus arendaja ettepanekul tänavu 26. mail koosolek, mis oli ajendatud varasematest Tartu linnavalitsuse ajakirjanduses ilmunud seisukohtadest ja esimeste kortermajade ehituslubade väljastamisel tekkinud arusaamatustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles