Fotod ⟩ Rääbisefestival meelitas tuhanded inimesed Peipsi äärde

Copy

Täna keskpäeval meelistas palav suveilm tuhanded inimesed Peipsi järve äärde Kasepääle, kus toimus suur Peipsi rääbise söömise pidu. 

Heade Peipsi maitsete peo kõige tähtsamal kohal on Peipsi toit ja päeva peategelane on Peipsi rääbis. Aastaid on Peipsi järve kalavarudes olnud suur rääbiseauk, mis nüüd paaril viimasel aastal on hakanud jõudsalt täituma, ning seda head ja maitsvat kala on olnud võimalik püüda nii piisavalt, et inimesed võiksid seda taas nautima hakata. 

Täna keskpäeval andsid kokad suitsuahjudele Kasepääl kuuma. Olgugi et neli suitsuahju rääbiseid suitsutas, olid järjekorrad pikad. Ühe laari rääbise suitsutamiseks kulus 40 minutit. 

Festivali ajal näitasid parimad rääbisekokad tasuta õpitubades kõike, mida rääbisest teha saab ja kuidas see ka maitseb.

Festivalialal on avatud ka Peipsi parimate toiduvalmistajate ja -tootjate müügikohad, kus peale peategelase rääbise pakutakse nii kohapeal maiustamiseks kui ka kaasa ostmiseks kõike muud maitsvat, mida Peipsi ääres tehakse.

Lastele pakuvad tegevusi Tartu loodusmaja kalaõpe, Lõuna-Eesti kalastajate klubi õngeõpe ning kohal on ka miniloomaaed koos ponisõiduga. Avatud on Peipsimaa muuseum. Päeva juhib Linnateatri näitleja Mart Toome.

Pidu korraldab Peipsi toidu võrgustik koos Leader Eesti, Jõgevamaa koostöökoja, Mustvee vallavalitsuse, kalanduse teabekeskuse, Kääpa OTTi ja Peipsi Romantikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles