Teenistuskoer Rikky leidis metsa eksinud eaka proua kiiresti (1)

Tartu Postimees
Copy
Patrullvahetuses olid koos äsja politseiperre saabunud kahekuune kutsikas Karma, kaheaastane teenistuskoer Rikky, kuuekuune kutsikas Romi. Kaheaastane Rikky leidis kadunud proua tunniga.
Patrullvahetuses olid koos äsja politseiperre saabunud kahekuune kutsikas Karma, kaheaastane teenistuskoer Rikky, kuuekuune kutsikas Romi. Kaheaastane Rikky leidis kadunud proua tunniga. Foto: Lõuna prefektuur

Eile õhtul sai politsei teate, et Tartumaal Kaagvere külas läks metsa jalutama ja jäi kadunuks eakas mäluprobleemidega proua.

Muret süvendas seegi, et sama naist otsisid korrakaitsjad ka mõni aasta tagasi. Toona vältas otsing poole ööni, kuni lennusalk lõpuks naise metsast leidis.

Sel korral reageerisid juhtunule esimesena koerajuhid oma teenistuskoertega. Selles patrullvahetuses olid koos kaheaastane teenistuskoer Rikky, kuuekuune kutsikas Romi ja äsja politseiperre saabunud kahekuune kutsikas Karma. Koerad patrullivad üheskoos, et pisemad saaksid suuremaltelt eeskuju võtta ning politseitöö väljakutsetega kohaneda.

Politseikoer Rikky ei andnud võimalust oma võimetes kahelda ning leidis abivajava proua metsast vähem kui tunniga. Olgugi et proua kadumisest oli oma seitse tundi möödas, ei olnud metsasihis õnneks kõrvalised sel ajavahemikul liikumas ega naist otsimas käinud. Nii sai koer kõhklematult otsida ja liikuda mööda otsitava proua jälgi, kuni ta ka naise leidis. Rikkyle oli see esimene kadunud inimese otsing.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles