Riias muutus Tartu nime kandev tänav kuuks ajaks autovabaks

Tartu Postimees
Copy
17. juulist muudeti Riias Tartu nime kandev tänav (Terbatas iela) üheks kuuks autovabaks, et täita ala kultuuriprogrammi ja kauplejatega.
17. juulist muudeti Riias Tartu nime kandev tänav (Terbatas iela) üheks kuuks autovabaks, et täita ala kultuuriprogrammi ja kauplejatega. Foto: Renārs Koris

17. juulist muudeti Riias Tartu nime kandev tänav (Terbatas iela) üheks kuuks autovabaks, et täita ala kultuuriprogrammi ja kauplejatega. Sarnase ideega alustas juuli alguses ka Tartu, kui Vabaduse puiesteest sai Autovabaduse puiestee. 

«Tartu ja Riia autovaba tänava idee peaaegu samal ajal pole juhus, vaid tugev side kahe sõpruslinna vahel. See idee ühendab meid ka ajaloolises mõttes, sest Tartu tänav sai oma nime 1885. aastal Tartu ülikooli järgi, kui paljud mainekad lätlased seal õppisid,» kommenteeris Riia rahvusvahelise koostöö juht Sandra Liepina.

Tartu tänav Riias suleti 16. augustini autoliiklusele ning avatakse täies mahus jalakäijatele ja ratturitele. Autovabal tänaval hakatakse kauplema kohaliku toodanguga, nädalavahetustel täidab piirkonna kultuuriprogramm lastele ja täiskasvanutele, millega saab tutvuda Riia kodulehel www.riga.lv. Avamispäeval esines teiste hulgas ka Eesti DJ Kaarel Valter.

Ettevõtmise eesmärk on turgutada koroonakriisis raputada saanud Riia linna majandust ning luua linlastele ja külastajatele turvaline ning avatud keskkond. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles