Tartu ülikooli muuseum avab Toomemäel teadusteemalise seikluslinnaku

Tartu Postimees
Copy
Laupäeval avab Toomemäel uksed Toome teaduslinn.
Laupäeval avab Toomemäel uksed Toome teaduslinn. Foto: Tartu ülikooli muuseum

Alates laupäevast on kõik oodatud Toomemäele mängima Tartu ülikooli muuseumi loodud mängu «Teaduslinn», mille abil on võimalik ammutada uusi teadmisi ja õppida tundma Toomemäge. Avanädalavahetusel on muuseum 50 inimesele, kes esimesena raja läbivad, välja pannud kosutava kingituse.

«Ajaloolise ülikoolilinnaku südames on paslik võtta vabal ajal ette üks hariv mäng,» sõnas muuseumi projektijuht Külli Lupkin. «Mängida võib ka üksi, aga kindlasti on kõige toredam seda teha koos sõprade või perega. Oluline lisaväärtus on kindlasti see, et tegevus toimub värskes õhus,» lisas ta.

Mängu alguspunkt asub ülikooli muuseumi juures ning mängijad peavad läbima kaheksa peatust. Linnakus kajastuvad teemad on arheoloogia, meditsiin, majandus, muusikateadus, infotehnoloogia ja astronoomia. Igas punktis tutvustatakse ühe teema teaduslikku tausta ning antakse mängijale ülesanne. 

Teaduslinna rajasid Tartu Ülikooli muuseumi kuraatorid Lea Leppik ja Tiiu Kreegipuu ning projektijuhid Karoliina Kalda ja Külli Lupkin. Visuaalse kujunduse autor on kunstnik Liina Tepand ja ehitusmeister on Tanel Nõmmik.

Mäng on nii eesti kui inglise keeles.

Varasematel aastatel on ülikooli muuseum teaduslinna ettevõtmisi Toomemäel korraldanud hansapäevade aegu. Kuna sel aastal jäävad hansapäevad ära, otsustas muuseum teemale läheneda teistmoodi.

Teaduslinn jääb avatud suvehooaja lõpuni ehk 30. septembrini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles