Tartumaal asuvas ürgorus ootab inimesi meditatiivne luulerada

Tartu Postimees
Copy
Meditatiivne luulerada ootab huvilisi.
Meditatiivne luulerada ootab huvilisi. Foto: Erakogu

19. juulil kell 10 avatakse Kavilda ürgoru nõlvadel Elva vallas eriomane matkarada-luulenäitus «Samm-sammult metsa poole…» ning esitletakse selle autori Piia Rajaste esikluulekogu «Jää ei jää». Loodusest inspireeritud eneseavastuslikud mõttekäigud viivad matkaja ja lugeja meditatiivsele rännakule iseendasse. 

Avatud talude päeval, 19. juulil kell 12 ja 13 saavad soovijad näituseraja läbida koos autoriga. Edaspidi saab näitust külastada iseseisvalt iga päev päikesetõusust loojanguni.

Näitus algab Kivistiku talukoha värava juurest ja jätkub rajal tähistatud viitade suunas. Raja lõpus asub allikas, kus rännakult tulija saab soovi korral janu kustutada. Raja läbimine võtab kuni tund aega. Eksimise vältimiseks on oluline läbida matkarada enne pimeduse saabumist.

Kavilda ürgoru serval on inimesed elanud aastatuhandeid. Kivistiku talukohast mõnesaja meetri kaugusel asub Alt-Laari linnamägi, mis on olnud asustatud juba 1. sajandist. Veel veidi edasi asub Erumäe linnamägi. Kivistiku talukoha ostis Minna Tilk 1918. aastal hõberublade eest. Praegu kuulub talukoht Minna lapselapselapsele Kristi Liivale, kes on hävinud hoonete asemele rajamas uut, looduslikest materjalidest ja põhimõtetest lähtuvat elamis- ja kooskäimispaika.  

Kivistiku talukoha leiab huviline kaardirakenduse abil. Kui värav on lukus, siis tuleb siseneda värava kõrvalt. Kristi Liiv palub matkarajal liikuda vaikselt, et metsaelanikke mitte häirida. Rada ei sobi liikumisraskustega inimestele. Matkarada-luulenäitus «Samm-sammult metsa poole» jääb avatuks kuni sügisese pööripäevani, 20. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles