Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Autovabaduse puiesteel käis avanädalavahetusel 10 000 inimest

Copy
Ligi nädal aega tagasi Tartus avatud Autovabaduse puiestee võeti esimesel nädalavahetusel külastajate poolt hästi vastu.
Ligi nädal aega tagasi Tartus avatud Autovabaduse puiestee võeti esimesel nädalavahetusel külastajate poolt hästi vastu. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu südalinnas avati möödunud reedel Autovabaduse puiestee, kus käis avanädalavahetusel aega veetmas ligi 10 000 inimest. 

«Hea meel on näha, et Autovabaduse puiestee on kasutusele võetud täpselt nii, nagu me eeldasime. Tegemist on kõiki kutsuva avaliku ruumiga, kuhu ei tulda vaid spetsiaalsete ürituste ajaks, vaid ka argipäeval mõnusat aega veetma, koosolekuid pidama või raamatut lugema. Tegemist on ehtsa näitega, milline on kvaliteetne avalik linnaruum ja paneb laiemalt mõtlema, millised on tõeliselt olulised väärtused linnas,» ütles linnaarhitekt Tõnis Arjus. 

Autovabaduse puiesteel näeb iga päev etteasteid ja põnevast tegevusest saavad osa võtta ka kõik soovijad. Ajalooretk, hommikuvõimlemine, tsirkusetrikkide töötuba ja tervisetelk on vaid mõned näited Autovabaduse puiestee mitmekülgsest programmist. Programmiga saab tutvuda siin.

Autovabaduse puiesteel on hoolitsetud selle eest, et seal aega veetvatel inimestel võimalikult ohutu alal olla. Tegevus ja toitlustus on korraldatud nii, et rahvas saaks viibida hajutatult, alale on paigutatud kolm kätepesukohta ning keskel olevat veesilma puhastatakse regulaarselt. Suuri kogunemisi aitavad vältida turvatöötajad. 

Autovabaduse puiestee on avatud 2. augustini P–N kuni kell 22, R ja L kuni kell 0.30.

Tagasi üles