Valimiskomisjon arvas tülitekitaja volikogust välja

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Madis Avi valiti Peipsiääre vallavolikogu aseesimeheks 2017. aasta oktoobris. See istung peeti Alatskivi lossis küünlavalgel, sest öine lumetorm oli sealtkandist elektri ära võtnud.
Madis Avi valiti Peipsiääre vallavolikogu aseesimeheks 2017. aasta oktoobris. See istung peeti Alatskivi lossis küünlavalgel, sest öine lumetorm oli sealtkandist elektri ära võtnud. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Läinud teisipäeval potsatas Peip­siääre vallavolikogu aseesimehe põllumajandusettevõtja Madis Avi e-postkasti kiri, et valla valimiskomisjon arvas ta volikogust välja. Põhjusena seisis kirjas, et Avi pole osalenud volikogu kolmel järjestikusel istungil.

Avi, kes kogus 2017. aasta kohalikel valimistel 93 häält, tehes sellega endise Pala vallavanema Jozsef Weinrauchi (130 häält) järel uues ühendvallas paremuselt teise tulemuse, selgitas, et eriolukorra ajal ei õnnestunud tal volikogu veebiistungitele registreeruda ning ka otsuste üle hääletada, kuid ülekannet ta jälgis ning võttis istungi ajal sõna volikogu esimehele helistades.

«ID-kaart ei teinud minuga koostööd, märtsi lõpus ei saanud ma end veebis autentida ning aprilli istungiks kaotas mul vana ID-kaart kehtivuse ja uus polnud veel valmis. Juunis ma tõesti ei saanud istungil osaleda,» ütles Avi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles