Karlovas hukkus kokkupõrkes kaubikuga elektritõukerattur (32)

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy

Täna kella 15.30 paiku juhtus Tartus Saekoja ja Salme tänava ristmikul liiklusõnnetus, milles hukkus kaubikuga kokku põrganud elektritõukerattur.

«Peateel liikunud kaubikuga kokkupõrke vältimiseks järsult pidurdanud 49-aastane mees paiskus elektritõukerattalt vastu kaubiku tagumist ratast,» rääkis sündmuskohal töötanud Tartu avariipolitseinik Rando Jõemets. 

Avarii toimumiskoht.
Avarii toimumiskoht. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Kahjuks suri mees saadud vigastustesse sündmuskohal. Ta ei kandnud kiivrit, mis oleks võinud kõige traagilisemad tagajärjed ära hoida. Seda enam, et raskeimad vigastused sai mees just pea piirkonda.

Kui Tartu Postimees veidi enne kella 17 sündmuskohal käis, oli politsei lahkumas ning päästjad puhastasid tänavat. Ehkki sadas vihma ja päästjad olid jõudnud mõnda aega tegutseda, olid Saekoja tänava lombid verest roostekarva värvunud.

Tartus elektritõukerattaid laenutava Bolti pressiesindaja Jaan Lašmanovi sõnul ei olnud tegemist Bolti tõukerattaga, vaid isikliku elektritõukerattaga. Lašmanov avaldas kaastunnet hukkunu lähedastele ning tuletas meelde, et elektritõukerattaga sõites on soovituslik kanda kiivrit ning valida sobiv sõidukiirus.

Hukkunu elektritõukeratas.
Hukkunu elektritõukeratas. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Sarnane sõnum oli politseil. «Tuletame meelde, et liikluses tuleb alati olla ettevaatlik. Elektritõukerattal liigeldes tuleb valida selline kiirus, mis ei ohustaks enda ja kaasliiklejate elu ja tervist ning võimaldaks ohtliku olukorra tekkimisel õigel ajal reageerida. Samuti on soovituslik kanda kiivrit, sest õnnetuse korral võib see päästa elu,» lisas Jõemets.

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles