Loomade varjupaik otsib kassipoegade süleshoidjaid

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Kassipoeg varjupaigas. Illustratiivne.
Kassipoeg varjupaigas. Illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

–Tartu koduta loomade varjupaik ootab vabatahtlikke, kes hoiaks kassipoegi süles. Selleks peab külastajal jaguma vähemalt tund aega.

Varjupaiga projektijuhi Kirke Roosaare sõnul on täna esimene päev, kui vabatahtlikud süleshoidjad kallistajate juurde tulevad. Siiani on registreerumine olnud väga menukas. «Kaks nädalat on täis broneeritud,» ütles Roosaar.

Miks seda vaja on? Selleks, et kassipoegi paremini sotsialiseerida, muuta nad rohkem inimese sõbraks, sest nii on neil suurem lootus kodud leida. Sestap ongi oodatud need vabatahtlikud, kes turtsuvat, sähisevat ja rabelevat kassipoega ei karda ning on piisavalt kannatlikud, et loom maha rahustada. Vabatahtlikena oodatakse täisealisi, kes peavad lugu varjupaiga seatud hügieenireeglitest. Korraga saab kohale minna kuni kaks koos aja broneerinud inimest, sest rohkem ruumi istuma ei mahugi, samuti on isikukaitsevahendeid korraga ette nähtud ühele paarile.

Kassipoeg varjupaigas. Illustratiivne.
Kassipoeg varjupaigas. Illustratiivne. Foto: Merily Smidt

Roosaare sõnul on praegu varjupaigas kassipoegi ligikaudu 40, veel tänagi saabusid mõned. «Kõiki ei pea süleshoidmisega harjutama, eeskätt just neid, kes inimesi kardavad,» lisas ta.

Täpsemad juhised saab varjupaigast kohapeal. Süleshoidjaks saab käia varjupaiga külastusaegadel teisipäevast reedeni kell 1418 ja laupäeviti kell 12–16. Soovijatel tuleb registreerida ennast varjupaiga Facebooki lehe kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles