Tapa-Tartu raudteelõigul katsetatakse suuremat rongide sõidukiirust

Lenel Karu
, reporter
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Gerthrud Grents

Eesti Raudtee on seadnud üheks strateegiliseks eesmärgiks rongide kiiruse suurendmine Tallinna-Tartu ja Tallinna-Narva  raudteel, mille jaoks tehti Tapa-Narva ja Tapa-Tartu lõigul kapitaalremont ja vahetati välja kogu amortiseerunud raudtee pealisehitis, rööpad ja liiprid. Samuti on laiendatud  muldkeha ning suurendatud selle kandevõimet. Nüüdseks aga on tööd jõudnud nii kaugele, et saab teha katsesõite suurendatud piirkiirusega lõikudel. Katsesõidud Tapa-Tartu liinil on plaanitud teha 8. juulil.

«Katsesõitude ajaks oleme planeerinud ülesõidu ja ülekäigu kohtadesse turvapatrullid, kes aitavad tagada ohutuse. Kutsume siiski nii autoga liiklejaid kui ka jalakäijaid raudtee läheduses üles tähelepanelikkusele, kuna praegu puuduvad neis ületuskohtades veel vastavad turvangusüsteemid. Veel tasub tähele panna, et katsesõidu rongid läbivad need lõigud ilma peatumata,» ütles Eesti Raudtee ohutusjuht Tarvi Viisalu.

Raudtee kapitaalremonditööd olid esimene osa suuremast eesmärgist, milleks on järkjärguline kiiruste kasvatamine kuni 135 km/tunnis Tapa-Tartu ja Tapa-Narva lõigul. Lisaks raudteetöödele rekonstrueeritakse lähiaastatel neil liinidel veel raudtee ületuskohad – paigaldatakse nüüdsaegsed foorisüsteemid ja tõkkepuud. Nende eelduste täitmisel saavad Elroni rongid sõita Tallinnast Tartusse ja Narva senisest kiiremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles