Linnaklaver veeres Autovabaduse puiesteele

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Mängib Andre Hinn.
Mängib Andre Hinn. Foto: Aime Jõgi

Tartu linna päevalt tuttavaks saanud linnklaveril alustas täna õhtul kell 19 mängimist pianist Andre Hinn, kes esitas kõigepealt «Tartu marsi», seejärel kergemat meelolu- ja filmimuusikat ning lõpupoole klassikat.

Autovabaduse puiesteel oli inimesi täna palju vähem kui eile õhtul. Ühegi söögikoha ees järjekorda ei tekkinud ja Eesti maasikate müüja igavles samuti.

Küll aga olid lastega välja tulnud pered rahul, sest ruumi jätkus ja lapsi ei pidanud keelama.

Kuni kella 21-ni mõõdavad Eesti arstiteadusüliõpilaste seltsi liikmed soovijatel tervisenäitajaid, esmaabikoolitus oli ka, aga see on lõppenud.

Öine kino

Oodata on aga kino, mis algab kell 23, mil Tartu Elektriteater näitab Ilmar Raagi filmi «Tappev Tartu».

«Tappev Tartu» on nähtus Eesti filmis, kus just väga palju ebatavalist ei sünni, ebatavaline on «Tappev Tartu» aga kindlasti. Tänu 42 inimesele, kellest peaaegu kõik puutusid filmindusega kokku esimest korda – peamiselt Tartu ja Tallinna üliõpilased –, valmis linateos, mis näitab Raagi julge eksperimentaatorina, kes häbenematult võttis odavfilmidelt snitti, nagu tegi kunagi ka Tarantino.

Kuna tootmisprotsessi ajal ei sõlmitud autorilepinguid, pole seda filmi hiljem kinodes ega televisioonis näidatud. Filmis mängib iseennast ja teisi Eesti filmirahvas: Jaan Ruus, Peeter Oja, Arvo Kukumägi, Jaak Lõhmus …

Sisust nii palju, et kaks noort tartlast – baleriin Eva ja üliõpilane Paul – leiavad end vastamisi kultuuriministeeriumi verise salaplaaniga hävitada Eestist filmikunst.

Pilved on madalal ja ilm hämar, niisiis tuleb paluda, et öökinos sadama ei hakkaks.

Elva valla päev

Pühapäeval on Autovabaduse puiesteel Elva valla päev, kohal Põhjala talu, Helleneurme vesiveski, Birch lagoon ja teised.

Õhtul kell 19.30 näeb tantsumurul etendust, mille esitab Tempecy Dance Company ning pärast seda on kõigil võimalus nautida ladina rütme parimate salsa, bachata ja teiste hittide saatel koos tantsustuudio Latin Passion tantsijate ja treeneritega.

Täpsem kava on leitav siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles