Suvise aasa moodi näitus püstitas maalitiheduse rekordi

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Näituse avamisel kõneles Maris Tuuling.
Näituse avamisel kõneles Maris Tuuling. Foto: Raimu Hanson

Konrad Mägi ateljee selts on Mikkeli galeriisse Karlovas pannud seintele oma loomingust näituse «Minimaalia». Avamisel võrdles väljapaneku üks koostajaid ja oma töödega osalejaid Maris Tuuling seda kommiassortii karbiga ja suvise lillerohke aasaga, sest tillukese galerii kolmel seinal saab vaadata 30 maalija 107 teost. Nii palju maale ühe ruutmeetri kohta ei ole vähemalt Mikkeli galeriis varem nähtud.

Näituse avamisele tulnud maalijad.
Näituse avamisele tulnud maalijad. Foto: Raimu Hanson

Maalijad said ülesande teha väikseid maale, mille pikemal küljel oleks pikkust kõige rohkem 20 cm. Paar pilti on näitusel siiski sellised, mis on piiri ühe sentimeetriga ületanud. Väikeste piltide suur näitus oleks kava järgi pidanud valmima juba aprillis. Et see ilmus vaatajate ette alles juuli alguses, on Maris Tuulingu arvates isegi hea, sest nii tuli mõnigi maal juurde.

Teoseid on portreedest maastikumaalideni ja abstratsioonidest aktideni. Kõige väiksem on Koidu Lauri «Tillu» mõõtmetega 5 x 5 cm, mis aga paistab paspartuus raamituna suurem kui sama autori «Kurvameelne optimist» mõõtmetega 6,5 x 4,5 cm.

«Minimaaliat» saab Mikkeli galeriis (Tähe 39) vaadata teisipäevast reedeni kell 11–18 poole septembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles