Nurgakivi saanud Raatuse tervisekeskus valmib umbes aasta pärast

Kerli Soe
, suvereporter
Copy

Gildi tänaval asuv Tartu kesklinna perearstikeskus kolib järgmise aasta sügisel Raatuse tänavale, kus avatakse Raatuse tervisekeskus, millele täna pandi nurgakivi.

Raatuse tervisekeskust ehitatakse Raatuse 21 ja Põik 3 tänavate kinnistutele. Kuuekorruselise tervisekeskuse suurus on ligikaudu 7500 ruutmeetrit. Ehituse lepinguline maksumus on 7,5 miljonit eurot, millest 3 000 077 eurot kaasrahastab Euroopa Liidu tõukefond. Hoone projekteerisid U-Disain OÜ ja AS TARI ning ehitustöid teevad Embach Ehitus OÜ ja Nordecon Betoon OÜ.

Uues tervisekeskuses hakkavad tööle perearstid, ämmaemandad ja sotsiaaltöötajad ning moodsa tervisekeskuse toimimiseks muu vajalik personal. Lisaks on hoonesse planeeritud apteek.

Tartu kesklinna perearstikeskuse esindaja Mihkel Lemberi sõnul oli uue hoone rajamise ajend peamiselt praegu Gildi tänaval asuva kesklinna perearstikeskuse ruumikitsikus, juurdepääsu keerukus ja parkimiskohtade puudus.

Parkimiskohtade puudust lahendab tervisekeskuse kõrvale rajatav 206-kohaline parkimismaja, millest kolm korrust on maa peal ning üks maa all. Kuigi parkimismaja on mõeldud tervisekeskuse külastajatele, võib Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul aidata see leevendada üldist parkimiskohtade puudust ka kesklinnas.

Nurgakivi paigaldasid Tartu kesklinna perearstikeskuse juhataja Mihkel Lember, Tartu linnapea Urmas Klaas ja ehitusfirmade Embach Ehitus ja Nordecon Betoon esindaja Andres Salusaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles