GALERII ⟩ Võrtsjärve peolaev võttis esimesel kontserdil vapralt vastu nii täismaja kui ka paduvihma (1)

Copy

Aastaid Emajõel raskeid liivakoormaid vedanud ning pärast pensionile jäämist mitu aastat kuival seisnud puksiirlaev Omedu jõudis sel kevadel Võrtsjärvele ning töötab nüüd peolaevana. Neljapäeva õhtul peeti laevatekil ka esimene ametlik kontsert, kus maalilise päikeseloojangu ning ka vahelduvate vihmahoogude saatel astusid üles ansambli Dagö asutajaliikmed Lauri Saatpalu ja Peeter Rebane.
 

Motomehe Riho Kollisti alias Lärmi eestvedamisel puksiirlaevast peolaevaks ümber ehitatud Omedu võttis Võrtsjärvel neljapäeva õhtul vastu ligi sada kontserdikülastajat. Rohkem poleks peolaevale ka mahtunud.

Et laev kontserdi ajal liialt ei kõiguks, oli see sätitud Väike-Rakke lähistele järvele viiva kanali suubumisalale, kus see seisis kenasti põhjaliiva sees kinni. Võttes arvesse, et laev oli silmini rahvast täis ning osa kuulajaid seisid laeva külgedel püsti, oli see igati õige mõte, sest iiliti puhusid üsna tugevad tuulehood, mis oleksid võinud peolaeva omajagu kõikuma lüüa ning kehvemal juhul võinuks ka keegi kuulajatest vette plärtsatada.

Siiski jäid kuulajad enamasti kuivaks. Kõige enam sai vett tunda peo peremees Kollist, kes kontserdi teises pooles alanud paduvihma tõttu pidi silkama mööda laeva külgi, et laevale kilekardinad ette tõmmata.

Peolaevale viis külastajad üle kanali päramootoriga varustatud parv. Samas sai iga soovija ka laeva vasakut parrast pidi kaldteelt kuivale maale astuda, kuid parklasse kõndimiseks oli otsem tee ikkagi parvega üle vee. Kontserdi kestel tuli külastajaid juurde ka järvelt. Omedu juurde sildusid veel kolm mootorpaati ning aeg-ajalt kahlasid peolaevast süstadega mööda kolm noormeest.

«Kuulge, ma loodan, et mahute kõik ilusti ära, aga mis piletitesse puutub, siis nende olemasolu ma unustasin täitsa kontrollida, ehk on teil ikka olemas,» sõnas laeva omanik Kollist kontserdi alguses muheledes.

Vokalist Lauri Saatpalu ja kitarrist Peeter Rebase kahest osast koosnev kontsert sobis laevale kui võisilm hommikuse sooja pudru sisse. Fraas laulust «Šveits», «...kui järvel rataslaeva peal tellin veini vööri cafe's», mõjus peolaeval eriti ehedalt. Hoolimata tõsiasjast, et peolaeval Omedu pole küljes rattaid ning sel on vööris asuva kohviku asemel hoopis ahtribaar.

Lugude vahepeal vestsid Saatpalu ja Rebane lõbusaid lugusid, mida saatis laeval muhe naerumürin. Viimaseks looks, nagu Saatpalu kontsertitel ikka kombeks, tuli esitamisele pala «Tagareas», mida siis julgemad mehed ka peolaeva tagareas vapralt kaasa rõkkasid.

Esimese kontserdi peolaeval Omedu võib lugeda õnnestunuks, sest ilmataat pakkus nii maalilist päikeseloojenagut kui ka paduvihma, millele laev ja peoseltskond vapralt vastu pidas.

Võttes arvesse, et peolaeval pole just ruumiga laristada, siis ehk sobivadki sinna kõige paremini esinema muhedad salongimuusika duetid, sest täiskooseisus rokiansambli mahutamine tundus neljapäevast kontserti jälgides pigem keeruline ülesanne.

Esimene suur unistus on laevaomanikul, Riho Kollistil, nüüd avakontserdiga täidetud. «Aga kindlasti ootan talve, mil saaks siin laeval pidada kontserte siis, kui jää on järve kinni kaanetanud, väljas krõbe külm ning ümberringi möllab tuisk. See saab olema samuti eriline,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles