Tartu kutsehariduskeskuse lõpetab suvine lend kutsespetsialiste

Tartu Postimees
Copy
2019. aasta kutsehariduskeskuse lõpuaktus.
2019. aasta kutsehariduskeskuse lõpuaktus. Foto: Tartu kutsehariduskeskus.

Homsel lõpuaktusel saavad lõputunnistuse 637 noort kutsespetsialisti. Tänavustest lõpetajatest 52 lõpetavad kiituskirjaga ning üle saja lõpetaja saavad kooli tänukirja kõrgete kutsealaste oskuste, kooli esindamise või sportlike saavutuste eest.

«See aasta on olnud eriline ning pannud ka lõpetajad erilisse olukorda. Nad on pidanud rohkem pingutama, olema iseseisvamad, loovamad ja nutikamad oma  ülesannete täitmisel ning võtma enam vastutust tulemuste eest,» ütles direktor Raini Jõks. «Aga samas – nii see päriselus käibki ning tööellu astudes on just need omadused hinnatud samamoodi nagu kutsetunnistus. Soovin tänavustele lõpetajatele edu töös või õpingute jätkamisel, sest muutuvas maailmas on pidev enesetäiendamine kindlasti vajalik,» lisas ta. 

Tänavust aastat iseloomustab ka see, et lõpetab esimene lend noori kasutajakogemuse disaini spetsialiste nii kutsehariduskeskuses kui ka Eestis. Tervikuna on IKT osakonna erialade ja õppijate arv viimastel aastatel kiiresti kasvanud ning see trend jätkub. 

Lõpetajate hulgas on säravaid tähti, kelle saavutused on olnud silmatorkavad juba kooli ajal. Nii näiteks lõpetab kivi- ja betoonkonstruktsioonide eriala Veiko Kook, kolmekordne Eesti meister müüriladumises ning mullu toimunud WorldSkills võistlustel kõrgele kohale tõusnud meister. Nii tema kui võistluse Noor Meister 2019 võitja Janek Alekand ning esimese ettevõtlusoskuste kutsevõistluse võitja Frank Karro valmistuvad talvel toimuvateks EuroSkills võistlusteks.

Lõpudiplomi saavad ka mitmed teised võistluse Noor Meister medalistid: veebiarendaja Kaur Kaelep, juuksur Janeli Juhkam ning pagar-kondiiter Eerika Rozdolski. Noor tisler Bert Sauna suutis aga kutsekeskhariduse kolmeaastase õppekava läbida kahe aastaga ning sooritada kutseeksami 100-protsendilise tulemusega.

Tänavustest lõpetajates 19 on saanud kutse Eesti Vabariigi presidendi ning haridus- ja teadusministri augustikuisele vastuvõtule.

Tartu kutsehariduskeskuse pidulikud lõpuaktused toimuvad 4. juulil ERM-i sillaalal. 

Kell 12 algab auto-, tehnika, äri- ja kaubanduse-, IKT- ning iluteeninduse ja tekstiiliosakonna õpilaste lõpuaktus. Ülekannet aktuselt näeb siit.

Kell 16 algab toitlustuse ja turismi-, toiduainete tehnoloogia ning ehituse ja puiduosakonna õpilaste lõpuaktus. Ülekannet näeb siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles