Verevi rannas sattusid kaks teismelist uppumisohtu, neist ühte tuli elustada

Tartu Postimees
Copy
Verevi rand Elvas.
Verevi rand Elvas. Foto: Margus Ansu

​Elvas Verevi rannas sattusid kaks teismelist poissi uppumisohtu. G4S rannavalvur päästis veest ühe noormehe, teine, 16-aastase rannakülastaja abiga veekogu põhjast päästetud noormees, vajas aga elustamist ja viidi raskes seisus haiglasse.

Neljapäeva pärastlõunal peale kella kahte sattusid kaks teismelist noormeest Elvas Verevi järve ääres mänguhoos ootamatult sügavasse vette. Üks poistest ei osanud ujuda, appi tõttasid nii vetelpäästjad kui ka rannas viibijad.

Vettehüppe torni lähedal, kus poisid jalgealuse kaotasid, on vesi 3–4 meetrit sügav. Kõigepealt märgati, et üks poiss on hätta sattunud ja hõigati vetelpäästjat appi, seejärel märgati ka teise noormehe kadumist.

G4Si rannavalvur läks kiirelt appi ning päästis ühe teismelise noore, kes oli sügavasse vette sattunult paanikas. Poisi tervislik olukord vaadati rannas üle ja esmaabi ta ei vajanud. Teisele poisile tõttas appi nii vetelpäästja kui ka rannakülastajad.

Uppumisohus poistele tormasid appi 13-aastane Rene ja 16-aastane Otto. Viimane leidis ja tõi pinnale umbes nelja meetri sügavusele vee alla vajunud ning teadvuse kaotanud noormehe. Koos vetelpäästjaga toimetasid nad poisi vettehüppe torni juures olevale sillale, kus vetelpäästjad alustasid noormehe elustamist kuni kiirabi saabumiseni. Kiirabi viis poisi kaasa, tema seisund on kriitiline.

13-aastase Rene Balkašini vanaema Piret Päevloo sõnul sattus päästmise käigus ohtu ka lapselaps ise. «Meie peres on uppumine väga hell teema, sest mu enda poeg ehk Rene onu läks nii,» rääkis Päevloo. «Sellepärast on Rene väga tähelepanelik nende asjade suhtes.» Rannavalve tõmbas veest välja ka appi tõttanud Rene.

G4S vetelpäästjad tänavad tähelepanelikke ja abivalmis rannakülastajaid, kes juhtunust teada andsid ja ka ise appi tulid. «Tänan südamest 16-aastast Ottot, kes sukeldus vee alla ning suutis halva nähtavusega veekogus märgata kannatanut ja ta  pinnale tuua. Tema kiire ja julge käitumine oli ääretult vapper,» ütles G4S Lõuna piirkonna rannavalve juht Argo Raag.

Uppumisohtu sattunud inimene ei hüüa vees appi ega suuda endast märku anda. Rannas viibis ka poiste perekond koos vanematega, ent lapsi oli üheskoos palju. «Kuigi suuremad lapsed on iseseisvamad, siis veekogu ääres olles tuleb silma peal hoidmisel lähtuda ka alaealise ujumisoskusest,» ütles Raag. «Järve ääres veemõnusid nautides peab arvestama, et vesi võib sügavaks minna väga järsku ja seetõttu ei tohi kaugele minna,» lisas ta. Verevi järve ääres on turvaline, lastele mõeldud ala ääristatud eraldi sillaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles