Põltsamaa vallavanem ja vallavolikogu juht vahetasid kohad

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Endine vallavanem Margus Möldri juhib nüüd Põltsamaa vallavolikogu.
Endine vallavanem Margus Möldri juhib nüüd Põltsamaa vallavolikogu. Foto: Sille Annuk

Täna valis Põltsamaa vallavolikogu omale uue esimehe. Valituks osutus endine Põltsamaa vallavanem Margus Möldri (SDE), kes loobus vallavanema kohast tervislikel põhjustel mai alguses. Uueks vallavanemaks valis volikogu mai lõpus seni volikogu esimehe ametis olnud Andres Vääna (KE).

Põltsamaa vallavolinikud Möldrile ka ühtki vastaskandidaati ei esitanud. Möldrit toetas volikogu esimeheks saamisel 19 volikogu liiget kohale tulnud 20 liikmest. Üks vallavolinik oli vastu.

Paar nädalat tagasi andis Möldri Tartu Postimehele avameelse intervjuu, kus ta selgitas, et otsustas vallavanema ametist loobuda mullu üle elatud insuldi pärast. Täpsemini seepärast, et insuldist tekkinud komplikatsioonidest paremini võitu saada.

Ka üks vallavolinik, Indrek Eensalu (Valimisliit Ühine Põltsamaa) küsis täna volikogu esimehe kandidaadilt Margus Möldrilt tema tervise kohta. «Tänan küsimast, praegu on hästi, aga eriarstidel käimisi tuleb ette ning seetõttu võib olla pean ka vahel veidi aega volikogu juhtimiselt eemal olema,» lisas Möldri.

Et volikogu esimehe valimine oli tänasel istungil viimane päevakorrapunkt, sai värskelt volikogu esimeheks saanud Möldri tänada volinikke usalduse eest ning teatada, et järgmine volikogu istung leiab aset augustis, ning kuulutas istungi lõppenuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles