Politsei tänas mehi, kes aitasid liiklushuligaane ohjeldada

Tartu Postimees
Copy
Tartu politseijaoskonna juht Andrus Reimaa tänas kutselist juhti Margot, kes juhtus mõni aeg tagasi olema Tartumaal teelõigul, kus ohtlik liiklusrikkuja pages suurel kiirusel politsei eest.
Tartu politseijaoskonna juht Andrus Reimaa tänas kutselist juhti Margot, kes juhtus mõni aeg tagasi olema Tartumaal teelõigul, kus ohtlik liiklusrikkuja pages suurel kiirusel politsei eest. Foto: Politsei- ja piirivalveamet.

Tartu politseijaoskonna juht Andrus Reimaa tänas 1. juulil politseimajas toiminud tänuüritusel kutselist juhti Margot, kes juhtus mõni aeg tagasi olema Tartumaal teelõigul, kus ohtlik liiklusrikkuja pages suurel kiirusel politsei eest. Mõne sekundi vältel tuli Margol otsustada, kas jääda kõrvaltvaatajaks või sekkuda.

«Sel teelõigul liigub tihti noori emasid väikeste lastega. Mõeldes, et hullumeelne kihutaja võib kõrvalistele tõsiselt viga teha, keerasin veoki teele viltu, et põgeneja oleks sunnitud aeglustama ega pääseks mööda,» kirjeldas Margo.

«Olgugi et põgenev sõiduk pitsitas end teepervelt läbi, mõtles ja tegutses Margo siiras soovis olla abiks huligaani ohjeldamisel ja kõrvaliste inimeste kaitsmisel. Peagi peeti juht ka kinni ning mitmesuguste liiklusrikkumiste tõttu määrati talle pooleaastane vangistus, ka konfiskeeriti tema sõiduk,» märkis jaoskonnajuht Reimaa.

Kutselise autojuhina on Margo liiklusohutusse panustanud muudelgi viisidel: teatanud hädaabinumbril ohtlikest juhtidest, samuti olnud pidumeeleolus sõpradele vajaduse korral kaine sohver.

Samal kohtumisel tänati ka teist Tartumaa meest, kes takistas avarii põhjustanud joobes juhil sündmuskohalt põgenemast. Seegi mees oli kutseline autojuht ning mitmetel varasematelgi kordadel ohtlikest juhtidest teatanud, autojuhtidel joobnuna sõitma minna takistanud ning kaine grupijuhina  jaanipühadel ja muulgi ajal oma sõpradele turvalist autosõitu pakkunud.  «Mees soovis jääda anonüümseks, kuid see ei vähenda kuidagi politsei tänutunnet tema tegutsemisel liiklusohutuse tagamisel,» märkis jaoskonna juht.

Politsei tänas ohutusse panustanud mehi meenetega, küsis neilt nõu ja soovitusi turvalisuse tagamisel ning ühiselt arutati mitmeid teisigi korrakaitselisi küsimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles