Politsei uurib, kas äsjase Ihaste tulekahju põhjustas süütamine

Aet Rebane
, ajakirjanik
Copy
Ihaste maja sai tulekahjus rängalt kannatada. Tegemist on hoonega, mille kõrvalkinnistu põleng nõudis talvel viis elu.
Ihaste maja sai tulekahjus rängalt kannatada. Tegemist on hoonega, mille kõrvalkinnistu põleng nõudis talvel viis elu. Foto: Margus Ansu

Möödunud neljapäeval, 25. juunil kell 3.43 teatati häirekeskusele tulekahjust Tartus Männimetsa teel, kus põles majaga kokku ehitatud abihoone ehk suur klaasitud veranda. Politsei uurib, kas tegemist võis olla süütamisega, ja on algatanud kriminaalmenetluse.

Kaks täiskasvanut ja kaks last väljusid majast iseseisvalt, keegi kannatada ei saanud. Maja sai tule- ja veekahjustusi, puukuur hävis. Tulekahju likvideeriti kella 4.36ks.

Anonüümseks jääda soovinud majaperemees on tänulik selle üle, et keegi pereliikmetest viga ei saanud.

«Väga paljud inimesed on meid praeguseks aidanud ja neid kõiki soovin südamest tänada, selle üle on ka hea meel, et häid inimesi nii palju on,» lisas ta.

Tulekahjus hävis maja klaasitud veranda.
Tulekahjus hävis maja klaasitud veranda. Foto: Margus Ansu

Eeskätt tõstis ta esile naabreid, kes just õnnetuse esimestel tundidel suureks toeks olid ning tõid perele riideid ja hoidsid perekonna kahte koera, kes tulest pääsesid. Kolmas hea asi on see, et maja oli kindlustatud.

Õnnetu kokkusattumus on aga, et põlenud hoone asub üle tee sellest majast, milles talvel juhtus lähiajaloo üks traagilisemaid õnnetusi Tartumaal, kui leekidesse jättis oma elu viieliikmeline perekond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles