Kohtunik: noor mees kaotas elu täiesti tühiste asjade pärast

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Kohtunik Heli Sillaots (keskel) selgitas, et Eduard Kask (paremal mustas) pani tapatöö toime tahtlikult, kuid sellegipoolest ei mõistnud kohus talle eluaegset vangistust, et tal oleks võimalus end parandada ning vabaduses elada.
Kohtunik Heli Sillaots (keskel) selgitas, et Eduard Kask (paremal mustas) pani tapatöö toime tahtlikult, kuid sellegipoolest ei mõistnud kohus talle eluaegset vangistust, et tal oleks võimalus end parandada ning vabaduses elada. Foto: Margus Ansu

Mullu 30. juuni hommikul läks toona 20-aastane Eduard Kask Tartu lähistele Kükitaja külla, süütas oma tuttava 16-aastase Kaspari kodu ning seejärel lahkus. Kaspar jäigi tulle. Maja süütamise põhjuseks oli Kase sõnutsi paarikümneeurone võlg.

Täpselt aasta hiljem ehk eile kuulas Eduard Kask Tartu maakohtus otsust, millega kohus tunnistas ta mõrvas süüdi ning määras talle karistuseks 17 aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse.

Kohtunik Heli Sillaots märkis, et tulle jäänud noormees jättis oma elu täiesti tühiste asjade pärast. «Kogu süüasja tõendeid lugeda oli äärmiselt õõvastav, tunnistajaid kuulates tuli välja, et Kask tahtis näidata, et on võimeline teise inimese üle valitsema,» sõnas kohtunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles