Kaasamiskärajate teine üritus keskendub rattaliiklusele

Tartu Postimees
Copy
Pildil rattaringluse kasutaja.
Pildil rattaringluse kasutaja. Foto: Sille Annuk

Täna kell 18 toimub Facebooki otseülekandena volikogu esimehe Lemmit Kaplinski algatatud Tartu linna kaasamiskärajad, millest on oodatud osa võtma ka Tartu jalgrattaliikluse arengu vastu huvi tundvad linlased.

Sellises vormis kärajatel arutlevad rattaliikluse võimalikkuse üle Tartus liikuvusekspert Marek Rannala, Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus ja abilinnapea Reno Laidre. Vastuseid püütakse leida küsimustele, kuhu mahuvad Tartus jalgratturid ja jalakäijad, milliseid nutikaid liikumislahendusi linnaruumis saaks kasutada ja kas Tartul on lootust olla rohelisi liikumisviise toetav linn. Otseülekande käigus on jälgijatel võimalik esitada esinejatele ka küsimusi.

Tartu linnavolikogu esimees Lemmit Kaplinski avaldas lootust, et töövälisel ajal toimuvad kaasamiskärajad toovad kokku rohkelt rattaliikluse asjus kaasa mõelda soovivaid tartlasi. «Peame oluliseks, et tartlastel oleks võimalik kaasa rääkida, kuidas kodulinna liikluskorraldus saaks areneda nii, et seni nõrgemal positsioonil olnud liiklejad end mugavalt ja turvaliselt tunneksid,» ütles Kaplinski. Tema hinnangul armastavad tartlased jalgrattaid ning on möödunud aastal avatud rattaringluse ratastega sõitnud sama hulga kilomeetreid, kui võtaks 69 tiiru tegemine ümber maakera. Käesolev aasta tõi linnatänavatele ka elektritõukerattad ning kaherattalisete liiklusvahendite mahutamine liiklusesse on linnaplaneerimise päevakajaline pähkel.

Otseülekanne «Ratastel Tartu» algab täna õhtul kell 18 Facebooki otseülekandena siin ning on hiljem järelvaadatav Tartu volikogu Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles