Päevatoimetaja:
Richard Särk

Tartu lühiuudised (1)

Copy
Uus mänguväljak Annelinnas.
Uus mänguväljak Annelinnas. Foto: Rutt Piir

Vabaduse puiesteel peatus kuueks nädalaks autoliiklus

Tartu kesklinna keskseimast tänavast saab peaaegu kuueks nädalaks Autovabaduse puiestee, et meelitada tartlasi kesklinna turvaliselt aega veetma. Eilsest 6. augustini on autoliiklusele suletud Vabaduse puiestee lõik kaubamaja ristmikust Kaarsillani. Liiklus käib sel ajal Narva maantee kaudu.

Autodele on tagatud juurdepääs kaubamaja, Turu ja Magistri tänava parklatesse. Narva maanteele on ajutiselt suunatud bussiliinid nr 6, 7 ja 13 ning ööliinid 21 ja 22. Seni ei peatu bussid Raeplatsi ja Vabaduse puiestee peatuses, Palmihoone peatus on ajutiselt viidud Laiale tänavale. Kesklinna poole sõites peatuvad Vene peatuses ainult liinide nr 7 ja 13 bussid.

Vabaduse puiestee taksoparkla taksodele luuakse kohad Kaarsilla lähedal asuva Raeplatsi bussipeatuse juurde ning kaubamaja parklasse.

Autovabaduse puiestee külastajaid ootavad muu hulgas kiigelabürint, rannabaar, välilugemissaal, piknikualad, mitmekülgse taimestikuga niidukastid, tänavatoiduautod, koosolekuala, turu- ja täikaplats, pinksilaud, korvpalliplats, minigolf ja välikino. See piirkond on külastajaile valla 3. juulist 2. augustini pühapäevast neljapäevani kuni kella 22ni, reedeti ja laupäeviti aga kuni kella 0.30ni. TPM

Annelinnas avatakse uus mängu- ja puhkeala

Täna on Tartu linna päev, mille puhul avatakse Kaunase 58a haljasalal uus mängu- ja puhkepaik, mis pakub vaba aja veetmise võimalusi nii lastele kui ka täiskasvanuile.

Puhkealal on terviserada seenioridele, liikumisteed pisematele jalgratturitele ning asfaltpinnad on kaetud mängudega. Lapsed saavad ohutut liiklemist õppida väljakut ümbritseval asfaltteel, mis on tähistatud teekattemärgistuste ja liiklusmärkidega.

Lustijaid ootavad ka püramiidkarussell, ronimistorn liumäe ja pesakiigega, pinnabatuut, tasakaalurada, keerutustool ja kummisfäärid.

Täna kell 14 toimuval avamisel tutvustab atraktsioone Tartu ülikooli liikumislabori ekspert Maarja Kalma. TPM

Rannavalvurid päästsid Anne kanalist uppumisohtu sattunud poisi

Laupäeva keskpäeval päästsid G4S rannavalvurid Anne kanali paadisilla juures viieaastase poisi, kes ei jaksanud end veepinnal hoida ega suutnud enam hingata. Lapse ema oli samal ajal poes ja last valvata lubanud naisterahvas lapse ohtusattumist ei märganud. TPM

Tagasi üles