Elektriteater teeb uuesti uksed lahti

Tartu Postimees
Copy
Marilyn Monroe filmis «Džässis ainult tüdrukud».
Marilyn Monroe filmis «Džässis ainult tüdrukud». Foto: SMP/GP/MPI/Capital Pictures/image supplied by GP/MPI/Capital Pictures

Tartu Elektriteater avab uksed järgmisel kolmapäeval. 

Näitamisele tuleb näiteks üheks maailma parimaks komöödiaks peetud «Džässis ainult tüdrukud» aastast 1959 ja Eestis omal ajal radari alt läbi läinud 1990. aastate film «Tallinn pimeduses», samuti Alejandro Jodorowsky 1950. aastate avangardistliku kunsti avastusretk «Lõputu poeesia» aastast 2016.

Sobiva filmi leiavad juulikuu kavast nii romantikud ja unistajad kui ka küünikud ning realistid, lubab Elektriteater. 

Suvise kino avaõhtul, 1. juulil kell 20.30 näeb Elektriteatris Eesti kinodes seni nägemata mustvalget versiooni filmist «Parasiit». See on režissöör Bong Joon-ho isiklikult kokku pandud eriväljalase. Mustvalgena kujutas režissöör filmi ette juba enne legendaarset Oscarite võitu möödunud aastal. Nimelt lapsena Lõuna-Koreas üles kasvades ei lubanud Bong Joon-ho ema teda kinno, sest kartis baktereid. Nii vaatas tulevane režissöör olulisi filme oma kodusest mustvalgest telerist.

Lapsepõlve radadele viib kinopubliku kell 18 linastuv õhtu avafilm «Seisa mu kõrval» aastast 1986, Rob Reineri versioon Stephen Kingi lapsepõlveloost, milles sõpradega koos läbi elatud seiklus osutub elu muutvaks kogemuseks. Lapsepõlve suvedes kogetu jätab jälje kogu eluks isegi siis, kui suureks saamine ei ole alati lihtne.

Enne kinno tulekut on oluline silmas pidada, et viiruse leviku ennetamiseks tuleb sel suvel hoida lugupidavat vahet teiste saalis viibijatega. Kui pereliikmed ja sõbrad võivad istuda kõrvuti, siis võõraste inimestega tuleb distantsi hoida. Piki- ja laiuvahet saab hoida nii kõrval- kui ka eesistujatega.

«Julgelt võib jätta enda ümber ka mitu tooli tühjaks,» ütles Elektriteatri eestvedaja Andres Kauts, kes kinnitas, et igale linastusele müüakse kuni 60 piletit ehk pool Elektriteatri saali mahust.

Kinos käies maski kandma ei pea. Kes seda siiski soovib, saab kassast võtta tasuta maski. Elektriteatri korraldajad leiavad, et ühe inimese vabadus maski mitte kanda ei vähenda teise inimese vabadust maski kanda ja vastupidi. «Igaühesse, kes on valmis enda ja teiste kaitseks maski kandma, on põhjust suhtuda lugupidavalt,» rõhutas Kauts.

Samuti on Elektriteatris desinfitseerimisvahendid kassas, tualettides ja kinosaalis kohvikulaual. 

Elektriteatris on kõigi seansside vahel tund aega pausi, et vajalikud pinnad desinfitseerida ning saali tuulutada. Tunnine vahe tagab selle, et eri seanssidel publik ei  puutu omavahel kokku.

Elektriteatri kinosaal pakub lõõskava päikese eest varju seitsmel päeval nädalas. Iga päev linastub kaks filmi. Kino asub Tartu ülikooli endises kirikuhoones Tartu vanalinnas aadressil Jakobi 1. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles