Tartu lasteaiatasu järgmisel aastal ei muutu

Lenel Karu
, reporter
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Volikogu kehtestas määruse, mille järgi jääb 2021. aastal lasteaedades kohatasu tänavuse aasta tasemele. Kui seni on Tartus lapsevanemad maksnud lasteaiatasu 15 protsendi ulatuses eelmise aasta riiklikust alampalgast, siis 1. jaanuarist kehtima hakkava uue määrusega on see langetatud 14 protsendile ning kohatasu suurust arvutatakse täisosa täpsusega.

Praegu on lastetaia kohatasu 81 eurot, 2021. aastal see ei muutu. Kehtima jäävad kõik soodustused peredele, kellel on mitu lasteaias käivat last.

Kui alampalk 2021. aastal tõuseb, siis tõuseb 2022. aastal ka lasteaia kohatasu, kuid seda väiksemas tempos kui seni.

Eralasteaiad ja lapsehoiuteenused saavad linnalt järgmisel aastal täiendavat toetust samuti 81 eurot lapse kohta kuus tingimusel, et nende lapsevanematelt võetav tasu ei ole linna lasteaedade kohatasust suurem.

Volikogus on korduvalt arutatud ettepanekut kaotada üldse lasteaiatasu ja riikliku alampalga seos, kuid leitud siiski, et selle ning lapsevanema ja linna panuse proportsiooni säilitamine on oluline Tartu alushariduse kvaliteedi jaoks.

2021. aastal küsib linn lasteaia kohatasu arvestuslikult 5060 lapse eest ja sellest laekub linna eelarvesse veidi üle 4 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles