Suvevaheajal pakub toitlustaja peredele tasuta suppi

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Supp nagu ratas.
Supp nagu ratas. Foto: Meelis Tomson

Kuna suvi on pikk ja vanemad suure osa ajast tööl, siis ei pruugi paljudel lastel kodus sooja kõhutäit käepärast olla. Nii pakub toitlustusfirma Leviso Group alates 1. juulist majanduslikes raskustes perede lastele tasuta lõunat.

Esimene suvesupipäev on 1. juuli. Lõuna ootab Tartus, Variku 8 söögisaalis, mis on avatud esmaspäevast kuni reedeni kell 11–14.

Supile võivad lapsed tulla koos vanemaga ning sel juhul ei jää lapsevanemgi kõhutäiest ilma. Supi võib üks pereliige teistele ka koju viia, kui oma nõu on olemas.

Kaks päeva ette

Supinimekirja pääsemiseks tuleb ühendust võtta koordinaatori Tiina Aasmäega helistades kas telefonil 55599306 või kirjutades meili teel aasmaetiina@gmail.com.

Tiina Aasmäe sõnul on vajalik kahepäevane etteteatamisaeg. Kui koju soovitakse viia korraga näiteks kahe päeva supp, siis tuleb seda registreerimisel märkida. Ikka selleks, et õigel päeval õige kogus produkte tellida ja et kokk mõistaks hommikul supipaja suurust valida.

Suvesupi info on leitav ka Facebookist, kui otsingusse lüüa MTÜ Tartumaa Lasterikkad.

Tiina Aasmäe märkis, et tegelikult ei pea nad koolivaheajasupi jagamisel silmas üksnes lasterikkaid peresid ja vaid koolilapsi. Majanduslikult keeruline aeg võib koroonaepideemia tõttu olla ka töötuks jäänud üksikvanemal, kes kasvatab lasteaiaealist last või kõige tavalisemal ühe-kahe lapsega perel, kuna rasked ajad ei küsi, kas sul on suur või väike pere.

Nimekirja koostamisel teeb Tiina Aasmäe ise koostööd nii sotsiaal- kui ka lastekaitse osakonnaga ning toidupangaga.

Kümme aastat juba

Koolivaheaja suppi asus Tartus kümme aastat tagasi pakkuma toitlustusettevõtja Maire Lass. Tänavu jätkab missiooni tema poeg Janek Lass koos Mirjam Koorega.

Maire Lassi sõnul on kümne aasta jooksul koolivaheajasupp täitnud kõhu kokku 2962 lapsel. Ka eriolukorra ajal aitas Leviso Group paljusid peresid supi ning vahetevahel ka praega.

Tänavuse suvesupi viimane päev on 28. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles