Kogenud rulluisutajad sõidavad öösel mööda Piibe maanteed Tallinnast Tartusse (1)

Tartu Postimees
Copy
Tõnis Paalme
Tõnis Paalme Foto: Margus Ansu

Kahel ööl, 26.–28. juunil sõidavad kümmekond kogenud rulluisutajat mööda Piibe maanteed rulluiskudel Tallinnast Tartusse. Teekonna kogupikkuseks on ligi 190 kilomeetrit

Nagu varasemalt, on öösõidu eestvedajal Tõnis Paalmel ka seekord plaanis kahe öö jooksul läbitav teekond rulluisutada selg ees. «Kindlasti saab sel korral pingutus nii vaimselt kui füüsiliselt olema kõvasti raskem kui eelnevatel aastatel, kuna distants on ligi kaks korda pikem. Samas olen kindel, et olen selleks võimeline,» arvab Paalme. 

Rulluisukool on eelnevatel aastatel võtnud ette sõite Pärnusse, Rakverre ja Haapsallu. See on juba kümnes linnadevaheline rulluisusõit ning selle tähistamiseks otsustati seekord ette võtta sõit Tartusse.

Peale pikka katsumust esimesel ööl võtab rulluisutajad varahommikul vastu Sunwell Farm Kärdes, Jõgevamaal. Laupäeva kesköö paiku alustatakse teist osa sõidust, mis on märgatavalt lühem kui esimene. 

Sõit lõpetatakse Tartus V Spa juures - tehakse lõpufotod ja jagatakse muljeid. 

Liituma on oodatud kõik huvilised, kes tunnevad, et suudavad 190 kilomeetri pikkuse distantsi vastu pidada. Osalejate arv on piiratud - maksimaalselt saab osaled 20 uisutajat. Ohutuse tagamiseks sõidetakse ühes grupis. Paalme rõhutas, et keegi ei hindaks oma võimeid üle. «Kuna sõit on füüsiliselt väga raske ja väsitav, siis soovitame rangelt osalema tulla vaid kogenud rulluisutajatel, kes distantsi edukalt läbida suudavad,» sõnab Paalme. Kohustuslik on kanda kiivrit ja helkurvesti, millest viimast saab vajadusel ka korraldajate käest. Kõrgendatud turvalisuse tagamiseks sõidavad grupiga kaasa kaks saateautot - üks ees ja teine taga.

Neljapäeval, 25. juunil toimub ettevalmistustreening osalejatele ja teistele huvilistele, kes mõtlevad, kas suudaksid sellisel distantsil vastu pidada. Treeningul võetakse läbi pikamaasõiduks oluline sõidutehnika ning harjutatakse tuulessõitu. Treening algab kell 19.15 Pirita velodroomi juures ning Tartusse sõitjatele on osalemine tasuta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles