Raul Must püüab Tallinnas olümpiapunkte

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Laanes (vasakult), Sale-Liis Teesalu, Marianne Haar ja Heiko Zoober olid kõik oma vanuseklassides edukad. Vaid Tauri Kalmet (vasakult teine) seekord esikolmikusse ei sekkunud.
Mihkel Laanes (vasakult), Sale-Liis Teesalu, Marianne Haar ja Heiko Zoober olid kõik oma vanuseklassides edukad. Vaid Tauri Kalmet (vasakult teine) seekord esikolmikusse ei sekkunud. Foto: Margus Ansu

Täna Tallinnas Kalevi spordihallis algav rahvusvaheline sulgpalliturniir Yonex International annab tartlastele põhjust pöialt hoida. Kati Tolmoff mängib esimese turniiri pärast lapsepuhkust ja Raul Must üritab kindlustada pääset Londoni olümpiale.

Tolmoff ja Must saabuvad turniirile otse välismaalt, Tolmoff Taanist ning Must treeningulaagrist Malaisiast.

«Ei tea nüüd, kuidas Rauli organism temperatuurimuutusele, ajavahele ja pikale reisile vastu peab, rääkis eile, et väike köha ja nohu on,» ütles Musta juhendaja Mart Siliksaar, kuid kinnitas, et Must on praegu kindlasti maailma tippklassis.

Võistlustules palju tartlasi

Meeste üksikmängus on Eesti esinumbril sel turniiril neljas paigutus. Must alustab turniiri homme, tema esimese ringi vastaseks on prantslane Thomas Rouxel.

Eelmisel aastal õnnestus Mustal finaali jõuda, kuid seal pidi ta alla vanduma Soome esinumbrile Ville Langile, kes on tänavu Yonexi turniiri parima asetusega mängija.

Kati Tolmoff alustab täna kvalifikatsiooniturniiri. Esimeses mängus kohtub ta soomlanna Airi Mikkeläga, edasisaamiseks on vaja võita ka teine vastane.

«Midagi ei tule sel turniiril lihtsalt,» arvas Siliksaar, «kuid Kati on väga tubli võitleja ja tahtmine on tal suur.»

Veel hakkavad kvalifikatsioonikohtumisi pidama mitmed teised tartlased. Naisüksik­mängus tulevad väljakule ka Kristin Kuuba Nõo sulgpalliklubist ja Sale-Liis Teesalu Triitonist.

Meesüksikmängus astuvad tulle Rainer Kaljumäe Tartu Ülikooli akadeemilisest spordiklubist ning Heiko Zoober, Tauri Kalmet ja Mihkel Laanes Triitonist.

Meeste kvalifikatsiooniturniiril mängib kaheksa edasipääsme eest 64 sportlast, seega on vaja võita kõiki kolme vastast.

«See turniir on nii tugev, et iga võidetud mäng tähendab juba edukat esinemist,» ütles Tartu Ülikooli ASKi treener Heiki Sorge.

Paarismängud reedest

Ei nais-, mees- ega segapaarismängus ole kvalifikatsioonimänge ning põhiturniirid algavad reedel. Naispaarismängus esindavad Tartut Kristin Kuuba – Helina Rüütel (Nõo SK), Sale-Liis Teesalu – Marianne Haar (Triiton) ning TÜ ASKi mängijad Kertu Margus – Grete Talviste ja Laura Tomband – Melissa Mazurtšak (viimane Tallinnast).

Meespaaride turniiril astuvad väljakule TÜ ASKi mängijad Rainer Kaljumäe – Raul Käsner, Timo Pärle – Roland Üprus, Sander Sauk – Mihkel Talts ning Kristjan Kaljurand, Ants Mängel ja Einar Veede, kelle paarilised on vastavalt Robert Kasela Nõo sulgpalliklubist ning Andres Aru ja Vahur Lukin Tallinna Kalevist.

Segapaarismängu turniiril on platsil viis TÜ ASKi sportlast: Raul Käsner – Kertu Margus, Kristjan Kaljurand – Laura Tomband ja Grete Talviste, kelle paariline on Vahur Lukin Tallinna Kalevist.

Nõo sulgpalliklubi treener Mart Mäerand ning ka Sorge ja Siliksaar olid üksmeelel, et Yonex International on nii tugev turniir, et kõige olulisem on Tartu enamikus noortele esindajatele mängu- ja võistluskogemus.

Yonex International

• Turniirile on registreerunud 262 mängijat 35 riigist viiest maailmajaost.

• Võistleb 88 mees- ja 58 naisüksikmängijat, 32 mees-, 24 nais- ning 32 segapaari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles