VIDEO ⟩ Politseinikud murdsid Tartus maha spordiplatsil mõõgaga lapsi ähvardanud mehe (21)

Lenel Karu
, reporter
Copy

Läinud reedel kella 22.30 paiku ähvardas Aianduse tänaval Variku kooli korvpalliplatsil 24-aastane joobes mees suveniirmõõgaga seal mänginud lapsi.

Ühe naise telefonikõne peale sündmuspaigale rutanud politseinikud leidsidki eest joobes ja agressiivselt käituva mehe, kes hoidis käes mõõka. Ühe pealtnägija videosalvestiselt on näha, kuidas ähvardaja ei soostunud esimeste korralduste peale külmrelva maha panema ja sellest eemalduma. Lõpuks mees siiski taganes, ent politseinikud murdsid ta jõuga maha.

Mees viidi esmalt kainenema.

Juhtunut pealt näinud Kevin, kes palus ajalehes mitte oma perekonnanime avaldada, kirjeldas, et sel ajal, mil mõõgaga mees räusates korvpalliplatsile lähenes, mängis seal viis või kuus 10-12-aastast last. "Ta jäi neist paari meetri kaugusele ja karjus, et on öörahu ning tõmbab neil kõrid läbi. Selle peale jooksid lapsed minema. Ka mees lahkus, aga tuli umbes viie minuti pärast tagasi."

Kokku viibis juhtunu ajal spordiplatsi läheduses paarkümmend inimest. Keegi neist viga ei saanud.

Tavatu käitumise täpsemate tagamaade selgitamiseks algatati kriminaalmenetlus, mille käigus viiakse läbi ka psühhiaatriline ekspertiis.

Relva näol oli tegemist internetist tellitud katana taolise suveniirmõõgaga.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles