Tartu maratoni kuubiku sarja üritustel saab edaspidi osaleda nii kohapeal kui ka virtuaalselt

Lenel Karu
, reporter
Copy
Tänavu 23. augustil toimuvat 14. Tartu rulluisumaratoni on võimalik läbida kas põhipäeval kohapeal või siis kaugosalusena ajavahemikus 13.-23. august. Pildil 2019. aasta Tartu rulluisumaraton.
Tänavu 23. augustil toimuvat 14. Tartu rulluisumaratoni on võimalik läbida kas põhipäeval kohapeal või siis kaugosalusena ajavahemikus 13.-23. august. Pildil 2019. aasta Tartu rulluisumaraton. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Sel kevadel eriolukorra tõttu virtuaalselt toimunud Tartu maastikumaraton ning Tartu rattaralli tõid spordiradadele tuhandeid harrastajaid. Et pakkuda ka edaspidi osalemisvõimalust nendele, kes maratoni põhipäeval starti tulla ei saa, otsustasid korraldajad täiendada kõiki Tartu Maratoni Kuubiku sarja üritusi virtuaalformaadiga.

«Kuna kevadine koroonakriis ei võimaldanud üritusi tavapärasel kujul korraldada, pidime leidma teistsuguse lahenduse. Täna saame öelda, et kriis aitas meil viia ellu plaani, mida olime oma meeskonnas juba mõnda aega kaalunud - pakkuda tänapäeva maailmas väga levinud virtuaalformaati ka meie osalejatele,» ütles Klubi Tartu Maratoni ürituste peakorraldaja Indrek Kelk. «Äsja lõppenud virtuaaljooksu ja -sõidu tagasiside põhjal näeme, et kaugosalusega üritus pakub rõõmu nendele, kes maratoni põhipäeval mingil põhjusel starti tulla ei saa. Olgu põhjuseks siis kas asjaolu, et toimumiskoht on liiga kaugel, kuupäev ei sobi, või hoopiski see, et lihtsalt ei soovita või julgeta suures massis koos sportida,» selgitas ta.

Virtuaalvõistlusel osalemiseks tuleb valitud distants läbida etteantud ajavahemikus ning saata oma spordilogi korraldajatele. Kõiki lõpetajaid ootab medal, mis saadetakse osalejatele postiga. Lisaks saab ürituse kodulehelt alla laadida ja soovi korral välja printida stardinumbri ning diplomi. Osalustasud on samad nii põhipäeval starti tulles kui ka virtuaalüritusel kaasa tehes. «Niiviisi saame tagada, et maratoni põhipäevad jätkuvad spordisõprade pidupäevadena, mis toovad üheskoos rajale tuhandeid liikumisharrastajaid,» rääkis Kelk.

Esimene Kuubiku üritus, mida on võimalik läbida kas põhipäeval kohapeal või siis kaugosalusena, on augustikuine 14. Tartu rulluisumaraton. Mõlemal juhul on valikus kolm distantsi: 42, 21 ja 10 km. Virtuaalsõidu periood nendele, kes soovivad valitud distantsi läbida endale sobival ajal ja meelepärases asukohas, on vahemikus 13. august kuni 23. august. Maratoni põhipäev on 23. august, lastesõidud toimuvad ainult põhipäeval kohapeal.

Ka hooaja kahe viimase osavõistluse, Tartu rattaramaratoni ning Tartu linnamaratoni programm täieneb virtuaalse formaadiga. Rattamaratoni virtuaalsõitu saab sõita 10.-20. septembrini, põhipäev on 20. september. Tartu linnamaratoni toimumiskuupäev on 3. oktoober, sellele eelnevalt saab 24. septembrist 3. oktoobrini osaleda virtuaaljooksul.​

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles