Päästeamet kontrollib neli päeva jaanilõkete tuleohutust

Lenel Karu
, reporter
Copy
Järelevalveta lõke võib lihtsasti tekitada suure põlengu. Päästeamet rõhutab, et lõket tuleb alati valvata. Pilt on illustratiivne.
Järelevalveta lõke võib lihtsasti tekitada suure põlengu. Päästeamet rõhutab, et lõket tuleb alati valvata. Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tänavu kontrollivad päästjate lõkkepatrullid 20.-24. juunini oma komando tööpiirkondades jaanilõkete tuleohutust ning nõustavad inimesi, kuidas tuleohtlikul ajal ohutult lõket teha ja grillida, et seeläbi võimalikke õnnetusi vältida. Lisaks saab ennast anda üles lõkkevalvuriteks üle kogu Eesti. 

Möödunud nädala lõpp oli päästjatele Tartu- ja Jõgevamaal tiheda graafikuga. 21. juunil kell 20.58 said päästjad väljakutse Põltsamaa valda Arisvere külla, kus lõkkes põletati keskkonnaohtliku materjali – madratseid, riideid ning muid esemeid. Samuti puudusid lõkke juures esmased kustutusvahendid. Päästjad kustutasid lõkke ning tegid lõkketegijatele selgitustööd.

Samal õhtul veidi enne keskööd kell 23:55 teatati häirekeskusele tulekahjust Mustvee vallas Lohusuu alevikus. Põlema oli süttinud sauna vahelagi korstna ümbert umbes 1 ruutmeetri ulatuses ning päästjad kustutasid tulekahju kell 00.36.​

Vahetult enne jaanipäeva tuletavad päästjad meelde, et enne lõkke tegemist tasub vaadata tuleohukaarti siin. Lõkkevalvuriks saab registreeruda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles