Suri legendaarne spordiveteran ja Tartu aukodanik Nora Kutti

Copy
Nora Kutti oktoobris 2017.
Nora Kutti oktoobris 2017. Foto: Sille Annuk

Reedel suri 97-aastaselt spordilegend Nora Kutti (9. X 1922 - 18. VI 2020), kes tegeles kõrgest east hoolimata spordiga oma elu viimastel aastatelgi, teatas ERR.

Ujumistreeningutega tegi Nora Kutti algust 1930. aastatel. Ta parandas mitmel distantsidel Eesti rekordeid 30 korda ning võitis Eesti meistrivõistlustelt 33 kuldmedalit. Lisaks oma põhialale oli ta aktiivne ja edukas kergejõustikus, iluvõimlemises ja korvpallis.

Nora Kutti kuulus Teise maailmasõja järgsesse Tartu ülikooli kehakultuuriteaduskonna esimesse lendu. Ta oli üle 30 aasta sama teaduskonna õppejõud, hiljem töötas ta spordimuuseumis ning osales mitme spordiraamatu koostamisel.

Tema huvi võistlusspordi vastu kestis pikalt ning ta võitis rohkesti veteranide tiitlivõistluste medaleid. Veel 2018. aastal võitis ta kergejõustikus veteranide MM-ilt kolm kuldmedalit.

Nora Kutti pälvis Valgetähe V klassi teenetemärgi ning Eesti kultuurkapitali kehakultuuri ja spordi sihtkapitali aastapreemia. Aastal 2014 sai temast Tartu linna aukodanik.

Copy
Tagasi üles