Heinalapid võivad tuua linnale lisakulutusi (2)

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Sel aastal jätab linn liigirikkuse suurendamiseks paljud haljasalad niitmata. Kesklinna pargis on mõne nädalaga muru kasvanud põlvekõrguseks. .
Sel aastal jätab linn liigirikkuse suurendamiseks paljud haljasalad niitmata. Kesklinna pargis on mõne nädalaga muru kasvanud põlvekõrguseks. . Foto: Margus Ansu

Sel suvel katsetab linn ning Tartu 2024 projekti meeskond südalinna parkides katselaikudel taimede ja putukate liigirikkuse arendamist ning seetõttu niidetakse muru alles augusti lõpus. Praeguse hooldushanke kohaselt tuleb muru linnas niita aga nii, et see ei kasvaks kõrgemaks kui 15 sentimeetrit. Pärast niitmist peab muru olema viie sentimeetri kõrgune. See, et kesklinna parkides tänavu ei niideta, võib esialgu tunduda hea võimalus raha ja ka tööjõu kokkuhoidmiseks, tegelikult kaasnevad kõrgema rohuga ka mured.

Küsimusi mitmeid

Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haagi (pildil) sõnul on praeguse hooldushanke võitja ostnud just sellise tehnika, millega saab niita kuni 15 sentimeetri kõrgust muru, ning kui nüüd tuleb hakata heina tegema, siis praegune tehnika ei sobi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles