Esimesel tänavakunstioksjonil valmistasid üllatuse meeste bokserid

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Oksjonil olid meeste bokserid, millel siiditrükis tehtud kaunistus.
Oksjonil olid meeste bokserid, millel siiditrükis tehtud kaunistus. Foto: Stencibility

Laupäeval Stencibility tänavakunstifestivali kavas esimest korda peetud oksjonil, mis toimus internetis, leidsid ostja festivali peakorraldaja Sirla andmetel kõik müüki pandud teosed. Kõige üllatuslikumaks nimetas ta seda, et meeste bokserid, millele siiditrükis peale kirjutatud kolm sõna BIIG TUSSU LAAV ja mille alghind oli 1 euro, leidsid enampakkumisel ostja lõpphinnaga 111 eurot.

Need kolm sõna, mis on trükitud aluspükstele, asuvad originaalis väikese laguneva maja seinal Toomemäel. «Mida see tekst tähendab? Miks see sinna seina peale kirjutatud on? Kes seda tegi? Seda ei tea keegi. Küll aga on kõik tartlased seda Toomemäe jalamil olevat teksti näinud ning vaikselt naerda kihistanud selle jaburuse üle.» Nii on kirjas Stencibility veebilehel oksjoniteabe hulgas.

Ootuspäraselt tõusis hind kõige kõrgemale Edward von Lõnguse ühel tema kahest oksjonile pandud teosest «Autoportree altpoolt» - 204 eurot.

12. juunil alanud tänavakunstifestival Stencibility jätkub täna kell 12-20 rahvusvahelise kleepsunäitusega Tartu raeplatsil, ühtlasi jätkavad kunstnikud oma tööd mitmel pool linnas. Mida ja kus nad täpselt teevad, saab avalikuks esmaspäeval kell 19 festivali kokkuvõtva rattatuuriga, kuhu pääseb eelmüügist  pileti ostja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles