Muruniiduk peab edaspidi mõnes kohas elurikkusele teed andma

Copy
Anna-Liisa Unt (vasakult), Merle Karro-Kalberg ja Karin Bachmann eile keskpäeval kesklinna pargis, kus paari nädalaga on muru kasvanud põlvini. Tartu südalinna parkides ei niideta elurikkuse suurendamiseks katselappidelt muru enne augusti lõppu.
Anna-Liisa Unt (vasakult), Merle Karro-Kalberg ja Karin Bachmann eile keskpäeval kesklinna pargis, kus paari nädalaga on muru kasvanud põlvini. Tartu südalinna parkides ei niideta elurikkuse suurendamiseks katselappidelt muru enne augusti lõppu. Foto: Sille Annuk

See suvi tuleb Tartu südalinna parkides teistmoodi: liigirikkuse suurendamiseks jääb muru laiguti niitmata ning seda tehakse alles suve lõpus kolletumise ajal. Eestvedajate selgitusel aitab Tartu 2024 kultuuripealinna programmi projekt «Kureeritud elurikkus» muuta muru niitmata jätmisega linna mõnusamaks ajaveetmiskohaks, tuues parkidesse rohkem loodust.

Niitmise vähendamine on selle projekti esimene elurikkust soodustav etapp ning selle mõju on südalinna parkides juba ka näha. On ootus, et kõrges rohus tärkab rohkem taimeliike ning nii tekkiv mitmekesisem keskkond on putukatele, väikestele loomadele ja lindudele parem elupaik. Eile võis kerge vaevaga eristada kõrgest heinast viit-kuut tüüpi taimi. Eestvedajad on kindlad, et tuleval aastal samal ajal on pilt juba hoopis rikkalikum.

Aastatepikkune töö

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles