Soe talv säästab linna rahakotti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soolapuistur
Soolapuistur Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Eelmise talvega võrreldes on tänavune soe ja lumevaene november-detsember jätnud linnakassasse alles ligi 7000 eurot, mis kulus mullu kõrvaltänavate hoolduseks ja lume äraveoks.

Linnamajanduse osakonna haljastus- ja puhastusteenistuse peaspetsialist Madis Tammeorg selgitas, et talihoolduseks on linnal sõlmitud kahte tüüpi lepingud. «Pea- ja bussiliiklusega tänavate kohta kehtib aastaringne hooldusleping, millega linn ostab seisunditaset, see tähendab, et sõltumata ilmast peab tänav olema kehtestatud ajalimiidi piires hooldatud,» ütles Tammeorg.

Kui lund ei ole, puhastatakse tänavaid puhastusmasinatega. «Sellisel lepingul on kindel kuumaksumus ja juurde tuleb tasuda vaid limiiti ületava lumeveo eest,» täpsustas Tammeorg.
Kõrvaltänavatel aga tehakse talihooldust ainult lume- ja libedustõrjena. Nendel lepingutel on eraldi valmisoleku- ja hooldustasu. Seega tuleb linna kokkuhoid lumeveo ja kõrvaltänavate hooldustasu arvelt.

2010. aasta novembris-detsembris maksis linn aastaringse hoolduse eest 477 390 eurot, 2011. aastal aga 472 325 eurot. Kõrvaltänavate hooldussummad olid vastavalt 9151 ja 7236 eurot. Seega on kahe kuu jooksul kulunud vähem 6980 eurot. Kas kokkuhoitav summa suureneb kevadeks veelgi, sõltub järgmiste talvekuude ilmast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles