Linn muudab Annelinnas parkimist (2)

Tartu Postimees
Copy
Mõisavahe tänava uus parkimisala muutub tasuliseks.
Mõisavahe tänava uus parkimisala muutub tasuliseks. Foto: Sille Annuk

Tartu korrastab parkimist Annelinna üheksakorruseliste elamute piirkonnas, laiendades seal parkimisvõimalusi ja rekonstrueerides parkimisalasid ning rakendades osaliselt ka tasulist parkimist.

Piirkonna parkimisprobleemide leevendamiseks rekonstrueerib linn sel aastal Mõisavahe 37–39 elamute juures parklad ja juurdepääsuteed ning piirkonda rajatakse juurde 42 uut parkimiskohta. Tööde maksumus on üle poole miljoni euro. Järgmistel aastatel on parkimisala rekonstrueerimine ja uute kohtade loomine kavas elamute Mõisavahe 34–36, 41–43 ja 45–47 elamute läheduses. 

Abilinnapea Raimond Tamme sõnul sündis kohalike korteriühistutega vastne koostöömudel. «Linn ehitab esmalt parkimiskohad ning hakkab seejärel lisanduvatelt kohtadelt tasu koguma, et investeeringukulusid osaliselt katta,» ütles Tamm.

Abilinnapea lisas, et tänavaruumi ümberehitamisega parandab linn kergliiklejate liikumisvõimalusi, korrastab autode parkimist ning tagab hea ligipääsu operatiivsõidukitele ja jäätmeveokitele. 

Linnavalitsus saatis volikogule eelnõu, milles teeb ettepaneku muuta Mõisavahe tänaval juurde loodud parkimiskohad tasuliseks ja lisada kehtivasse parkimistasu määrusesse C-piirkond. 

Kavandatavad parkimistasu määrad C-piirkonnas on ühe tunni eest 20 eurosenti, ühe päeva eest üks euro, ühe kuu eest 15 eurot, kolme kuud eest 30 eurot ja 12 kuud eest 100 eurot. C-piirkonnas makstakse parkimistasu kõikidel päevadel ööpäeva läbi ning selles piirkonnas tasulisel alal parkimiseks ei ole võimalik taotleda piirkonna elanikule tehtavat parkimistasu soodustust. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles