Linn liidab neli lasteaeda kaheks

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Akadeemia tänaval asuva lasteaia Rõõmupesa hoone juurdeehitus sai valmis.
Akadeemia tänaval asuva lasteaia Rõõmupesa hoone juurdeehitus sai valmis. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linn kavandab lähestikku paiknevad Karoliine ja Sassi ning Midrimaa ja Rõõmupesa liita ja juhtimine ühendada, et lasteaedade majandamine ja igapäevatöö tõhustuks.

Lasteaeda liitmise eelnõu saadeti linnavolikogule kinnitada, istung on järgmisel nädalal. Tartu linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Riho Raave sõnul pole ühtegi põhjust, miks volikogu eelnõu kinnitama ei peaks.

Lasteaedade liitmine ei muuda tema sõnul midagi kehvemaks laste jaoks, pigem paraneb kvaliteet, sest suuremas lasteaias on mitmekesisemad võimalused pakkuda tugiteenuseid. Ka on rohkem õpetajaid ning tänu sellele on mugavam korraldada asendusi. «Küll aga mõjutavad muudatused asutuste juhtimist ning aitavad vähendada sellega seotud kulusid,» tõdes ta.

Et Sassi ja Midrimaa lasteaia direktorid lähevad pensionile ja nende kohad olid nõus üle võtma Karoliine ja Rõõmupesa juhid, siis linn konkurssi ei korralda. Juhtide pensionileminek oli samuti üks põhjusi, mis ajendas lasteaedu liitma. Raave märkis, et juhtimise pealt linn rahaliselt märkimisväärselt ei võida. «Mida suurem maja, seda suurem on direktori palk,» ütles ta.

Karoliine lasteaias on kasvandikke ligi 170. Sassis on lapsi 150, majad asuvad teineteisest kümmekonna minuti jalutuskäigu kaugusel.

Midrimaa ja Rõõmupesa asuvad kõrvuti. Esimeses käib 127 last, naabruses asuvas Rõõmupesas aga 116 põnni. Lasteaedade liitmine on kavas tuleva aasta alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles