Jõgevamaal asuv Kalevipoja koda avas seikluspargi

Tartu Postimees
Copy
Kalevipoja muuseumi renoveerimistööd on lõpusorgel, täielikult uuendatud ekspositsioon avab külastajatele uksed 4. juulil.
Kalevipoja muuseumi renoveerimistööd on lõpusorgel, täielikult uuendatud ekspositsioon avab külastajatele uksed 4. juulil. Foto: Kalevipoja Koda

Jõgevamaal Kääpal asuv Kalevipoja koda avas seikluspargi, mis pakub võimalusi panna oma hirmud kõrg- ja madalrajal proovile.

Lõpusirgel on ka Kalevipoja muuseumi renoveerimistööd, täielikult uuendatud ekspositsioon avab huvilistele uksed 4. juulil.

Kalevipoja koja juhatuse liige Annika Oras sõnas, et vaatamata vahepeal valitsenud eriolukorrale suudetakse juuliks kõik paika saada ning muuseum avab uksed. «Väljapanek ja atraktsioonid on sisuliselt juba paigas, peagi saabub ka mööbel ja siis oleme avamiseks valmis,» lisas ta.

Seikluspargi hooaeg otsustati aga juba varem käima lükata, sest see pakub võimalusi tegutseda vabas õhus. «Mõlemad rajad on töös,» kinnitas Annika Oras. Ronima oodatakse iga päev kell 12–18. Muul ajal on saab ennast proovile panna ettetellimisel.

Kalevipoja seikluspargi madalrada läbitakse meeskonnatööna, nii arendatakse lisaks füüsilistele võimetele ka vastastikust usaldust ning teisi olulisi iseloomuomadusi. Pargis saab ronida kõrgrajal «Lennuk» ja madalrajal «Seiklus Kalevipoja jälgedes».

Kalevipoja muuseumi renoveerimistöid tehakse Euroopa regionaalarengu fondi toetusel. Nii valmib Jõgevamaale Kalevipoja eepose teemaline nüüdisaegsete lahendustega muuseumimaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles