Ihaste metsatüli jõuab kohtusse (1)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Palusambla tänava praegust sõiduteed tahetakse nihutada olemasolevate kruntide poole. Palusambla 3 elav Fjodor Javorski näitab, kuhu tuleb uusasukate kruntide piirdeaed.
Palusambla tänava praegust sõiduteed tahetakse nihutada olemasolevate kruntide poole. Palusambla 3 elav Fjodor Javorski näitab, kuhu tuleb uusasukate kruntide piirdeaed. Foto: Margus Ansu

Ihaste männikusse tuleb 28 uut elamukrunti, aga vastutasuks omandab linn tasuta 5,9 hektarit väärtuslikku puhkemetsa – selline on Tartu volikogus läinud neljapäeval kehtestatud detailplaneeringu lühikokkuvõte. Planeeringu kehtestamist toetas 28 volikogu liiget, vastu oli 12. Seejuures tegi Keskerakonna fraktsioon ettepaneku punkt päevakorrast välja jätta ja arutelu edasi lükata, sest probleemid ei ole lahenenud. Ja et ei ole, kinnitas lõppenud nädalavahetus.

Ihaste elamurajoon
Ihaste elamurajoon Foto: Tpm

Näiteks Palusambla tänava kahe majapidamise inimesed ei suuda ära imestada, miks detailplaneeringu lahendus võtab neilt võimaluse mõistlikul viisil oma koju pääseda. Nimelt lõikab uute elamukruntide piir diagonaalis läbi senise tänava. Järele jääb küll 5,5 meetrit lai ja – nagu abilinnapea Reno Laidre volikogus ja hiljem intervjuus selgitas – normidekohane teekoridor, kuid see tähendab tänava uuesti ehitamist ja elanikele seniste tiibväravate asemel lükandväravate ehitamist. Ning isegi siis jääb liiga vähe ruumi, et hoovi või garaaži pöörata ja sealt välja pääseda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles