Fotod ⟩ Kõrveküla põhikooli nurgakivi sai paika sarikapeol (1)

Copy

Täna pärastlõunal sai paika Tartu valla Kõrveküla põhikooli suure juurdeehitise nurgakivi, mis ootas oma järge juba 27. märtsist. Et vahele tuli koroonaviirus ning seetõttu kõik üritused tühistati, on ehitaja KRC Ehitus OÜ töödega juba nii kaugele jõudnud, et lisaks nurgakivi paika sättimisele oli aeg ka sarikapidu pidada.

Kella nelja paiku pärastlõunal olid kõik ehitusmehed majast väljas, et väike paus teha. Tartu vallavanem Jarno Laur sõnas, et kunagi varem pole ühegi ehituse juures saanud pidada kahte tähtsat pidu korraga.

Nurgakivi sildindrisse läksid tavapärased esemed: värske ajaleht, maja projekt ja raha. Et nurgakivi sai paika sinna, kus maja valmimisel hakkab olema raamatukogu, siis poetas ka raamatukogu juhataja omalt poolt midagi silindrisse. 

Üks päev, kaks pidu

Kui nurgakivi oli pidulikult oma kohale betoneeritud, algas sarikapidu. KRC Ehituse OÜ tegevjuht Siim Kroodo rääkis, et Kõrveküla põhikooli juurdeehitis on ehituslikult väga keeruline objekt ning selle kümne kuuga valmis ehitamine oli paras proovikivi. Kuid töö on hästi edenenud ning pole ühtegi põhjust, miks koolimaja ei peaks õigel ajal valmima, lisas ta. Tööde lõpptähtaeg on 25. oktoober.

Kõrveküla põhikooli juurdeehitis lahendab ära pikka aega kitsikuses oleva kooli ruumimure. Vald on üha kasvava õpilaste hulgaga koolile mooduleid ehk soojakuid hankinud 2013., 2015., 2017. ja 2019. aastal. Suurem jagu õpilasi õppisiki juba soojakutes. 

Üha uute elanike lisandumine Tartu valla Raadi ja Kõrveküla piirkonnas on Kõrveküla koolist kasvatanud kolme paralleelklassiga ehk 27 klassikomplektiga õppeasutuse. Pärast ligi 5200-ruutmeetrise juurdeehitise valmimist saab selles koolimajas õppida 650 õpilast. Lisaks leiab siin uue kodu valla muusikakool ja Kõrveküla raamatukogu.

Palju töid kavas

Kõrveküla põhikooli juurdeehitis on Tartu valla suurim investeering – ehitamiseks kulub ligi 6,9 miljonit eurot ning omajagu raha läheb ka sisseseadele ja mööblile.

Koolimaja ehitusega seonduvalt käivad Kõrveküla alevikus sel suvel mitmed teetööd: valminud on Hariduse tänava kergliiklustee, töös on koolimaja parklad ja Lasteaia tänava pikendus, samuti Kubjaringi tänava ja Vasula tee ristmiku ümberehitus. Välja on kuulutatud hange Kooli tänava rekonstrueerimiseks ja kergliiklustee rajamiseks. Kõik saab tehtud kooliaasta alguseks.

Tartu vallavalitsus otsustas 4. juunil kuulutada välja avatud hanke ka Kõrveküla kooli spordihoone projekteerimiseks ja ehitamiseks. Vald soovib kasutada hoone rajamiseks muu hulgas riigi lisaeelarvega eraldatud kohalike investeeringute 630 000-eurost toetust. Hanke õnnestumisel peaks uus spordihoone valmima augustis 2021. Lisaks projekteeritakse kooli staadioni põhjalikku uuendamist, need tööd on kavandatud samuti järgmisse aastasse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles