Kolmapäevaõhtune suur pauk Emajõel oli videoklipi süžee

Copy
Plahvatusetaoline pauk kostus eile Atlantise lähedalt Emajõelt.
Plahvatusetaoline pauk kostus eile Atlantise lähedalt Emajõelt. Foto: Kristjan Teedema

Eile, 10. juuni õhtul kella kaheksa, poole üheksa ajal oli Tartu peal kuulda plahvatusetaolist heli. Üks lugeja väljendas oma imestust Tartu Postimehele, öeldes et vanema inimesena pole ta mitte kunagi sellist heli veel kuulnud.

Nii mõnigi inimene, kes eile õhtul kesklinna pubis või kohvikus aega veetis, tunnistas, et oli selle paugu peale ehmatanud ja võpatanud. Et see näis mürana, mis seostus mingi avariiga kuskil läheduses ja tekitas ärevust. Heli allikas näis olevat Atlantise lähedal.

Atlantises Shate tantsukooli pidav Krõõt Kiviste teadiski Tartu Postimehe suvereporterile Kertu Rannule rääkida, et Kanal 2 saatele «Õhtu!» filmiti eile teaduskeskuse Ahhaa klippi, mis läheb eetrisse 2. juulil ja mille käigus lasti õhku jõe peal tünnid.

Ahhaa turundus- ja kommunikatsioonijuht Kaisa Hansson selgitas, et see oli selle saate hooaja lõpuklipi tegemine, et näidata, et just niisuguse pauguga lõpetab saade hooaja.

«Kogu ümbrus oli ilusti turvatud ja võõraid sinna uudistama ei lastud,» rääkis Kaisa Hansson. «Kõigil vaatajatel soovitati kõrvad kinni panna. Tegelikult ehmataski ainult see heli. Ega me isegi ei oodanud nii lärmakat tulemust ... Kõik muu oli kontrolli all. Pärast puhastati ümbrus, et Tartu jääks nende tegevusest puhtaks.»

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik kommenteeris juhtunut nii, et kui inimesed kuulevad ebatavalist asja, ei peaks nad seda jääma omavahel arutama, kohe tuleks helistada 112. Ainult siis saavad asuda päästjad ja politsei asju kontrollima, et kus ja mis juhtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles