Rulluisumaraton toimub tavapärasel kujul

Tartu Postimees
Copy
Rulluisumaraton möödunud aastal.
Rulluisumaraton möödunud aastal. Foto: Margus Ansu

Igal aastal suve lõpus toimuv Tartu rulluisumaraton toob eri distantsidele kokku tuhatkond uisusõbra. Lähtudes valitsuse poolt augustikuistele üritustele kehtestatud osalejate arvu ülempiirist, plaanivad korraldajad viia seekordse maratoni läbi tavapärasel kujul.

14. Tartu rulluisumaratoni toimumisaeg on pühapäev, 23. august. Maratonipäev, mis koondab kolm põhidistantsi ning lasteüritused, on viimastel aastatel toonud kokku kuni 1500 osalejat. «Näeme, et ürituse ajakava ning starte hajutades on võimalik järgida Vabariigi Valitsuse poolt juuli- ja augusti üritustele kehtestatud nõudeid ning viia uisupidu turvaliselt läbi nii osalejate, korraldajate kui ka vabatahtlike tiimi jaoks,» ütles Tartu rulluisumaratoni võistluste direktor Indrek Kelk.

Lisaks tuhande osaleja piirmäära järgimisele kavandatakse ürituse korralduses ka muid muudatusi. «Tegelemegi praegu sellega, et korralduses teha muudatused, mis aitaksid nakkusohu võimalikult väikseks viia. Siia alla lähevad näiteks desinfitseerimisvahendite olemasolu, joogipunktides turvalisuse tagamine, esmased kaitsevahendid suure hulga osalejatega kokku puutuvatele vabatahtlikele,» selgitas Kelk. «Kindlasti lisandub siia nimekirja ka üldise 2+2 ja muude igapäevareeglite pidev meeldetuletamine meie kommunikatsioonis, et rõhutada iga üritusega seotud inimese enda panust tervena püsimisel,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles