Fotod ⟩ Õigest teeotsast mööda põrutanud sõidukijuht põhjustas tagasipöördel avarii

Tartu Postimees
Copy

Täna kell 11.10 sai häirekeskus teate liiklusõnnetusest Kambja vallas Külitse alevikus, kus põrkasid kokku sõiduautod Audi ja Toyota.

Praegu teadaolevalt liikusid mõlemad sõidukid Tartu poole, kui Audi juht avastas, et oli soovitud teeotsast mööda sõitnud. Juht tõmbas oma masina teeäärde ning hakkas sooritama tagasipööret, kuid ei veendunud selle ohutuses ning keeras pöördel ette tagant lähenenud sõiduautole Audi.

Mõlemas sõidukis oli vaid juht, kellest kumbki meedikute kinnitusel õnnetuses viga ei saanud. Juhid olid kained ning omavad juhtimisõigust. Avarii järel sõidukõlbmatuks muutunud sõidukitele kutsusid omanikud järele treileri.

Tartu avariipolitseinik Mart Alupere tuletab meelde, et maanteel tagasipööret sooritama asudes tuleb vastassuunas lähenevatele autodele tähelepanu pööramise kõrval veenduda selleski, et tagant parasjagu keegi ei lähene ja on märganud teie soovi pööret teha. «Maanteekiirused eksimusi ei luba ning hooletusel võivad suurel kiirusel olla väga rasked tagajärjed,» märkis avariipolitseinik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles