Abilinnapea: komisjon polnud lodjakoja rentniku asjus ühel nõul

Kelly Olesk
, ajakirjanik
Copy
Tartu abilinnapea Raimond Tamme selja taga saab viimast lihvi 2,4 miljonit eurot maksev lodjakoda. Sellele rentniku leidmiseks korraldatud konkursi võitis MTÜ Emajõe Lodjaselts, kuid teine huviline vaidlustas konkursi tulemuse.
Tartu abilinnapea Raimond Tamme selja taga saab viimast lihvi 2,4 miljonit eurot maksev lodjakoda. Sellele rentniku leidmiseks korraldatud konkursi võitis MTÜ Emajõe Lodjaselts, kuid teine huviline vaidlustas konkursi tulemuse. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus korraldas uuele lodjakojale rentniku leidmiseks konkursi, mille võitis MTÜ Emajõe Lodjaselts. Kuid linnavalitsus ei sõlminud eilsel istungil võitjaga lepingut, sest teine konkursil osalenud mittetulundusühing, mille taga seisavad Estiko ja Seto Line, pole komisjoni otsusega rahul ning vaidlustas selle.

Nii polegi veel täiesti selge, mis saab edasi. Siiski nentis hindamiskomisjoni esimees, Tartu abilinnapea Raimond Tamm, et on ebatõenäoline, et komisjon otsust muudab.

Miks linnavalitsus hakkas ehitama lodjakoda, mis nime poolest peaks justkui olema koduks Tartus tegutsevale mittetulundusühingule, Emajõe Lodjaseltsile?

Lodjakoda on suuresti välja kasvanud MTÜ Emajõe Lodjaselts ettepanekust, et Tartus võiks selline turismiatraktsioon nagu lodjakoda olla. Sellest lähtuvalt on kogu kontseptsioon ka kujunenud. Kuna uue lodjakoja rajamiseks oli võimalik kasutada ka välisraha ja avalikku ehk linna raha, oli selge, et tuleb teha konkurss, millega leitakse sinna objektiivsetel alustel partner, kes seda keskust majandab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles