Kõik Tartu gümnaasiumid korraldavad siiski lõpuaktuse

Kertu Rannu
, suvereporter
Copy
Poska gümnaasiumi abituriendid Kärt Annus (vasakult), Liisbeth Jõesaar, Kätlin Kõnd, Karl-Hendrik Veidenberg, Elar Veedla, Kadi-Liis Peiponen ja Oskar Pedjak kohtusid eile Eesti Rahva Muuseumi juures, kus nad koos teiste abiturientidega saavad 21. juunil aktusel lõputunnistuse.
Poska gümnaasiumi abituriendid Kärt Annus (vasakult), Liisbeth Jõesaar, Kätlin Kõnd, Karl-Hendrik Veidenberg, Elar Veedla, Kadi-Liis Peiponen ja Oskar Pedjak kohtusid eile Eesti Rahva Muuseumi juures, kus nad koos teiste abiturientidega saavad 21. juunil aktusel lõputunnistuse. Foto: Margus Ansu

Koroonaviiruse tõttu kehtestatud eriolukord on küll läbi, kuid selle järelmõjud kestavad ning gümnaasiumi lõpetamine käib tänavu tavapärasest teistmoodi.

Jaan Poska gümnaasiumi noorte hulgas korraldati küsitlus, kas korraldada lõpuaktus enne jaanipäeva või 1. juulil. Enamiku ehk 60 protsendi vastanute soovil peetakse 180 abituriendi lõpuaktus 21. juunil Eesti Rahva Muuseumis (ERM).

«Ärevust enne lõpuaktust ei ole. Lihtsalt on kerge teadmatus, et mis on lubatud ja mis mitte ning kuidas kõik toimub,» ütles Poska abiturient Eliisa Karolina Kriisa.

Kuue paralleeliga Poska gümnaasium teeb kolm aktust, aktusel on korraga kaks klassi. «Õpilane kutsutakse tunnistuse järele, ta lehvitab ja kummardab ning hiljem kohtub ta õnnitlejatega ERMi juures õues. Mingit kätlemist ja kallistamist ei tule,» kirjeldas aktust Poska gümnaasiumi direktor Helmer Jõgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles