Uusimas galeriis võtavad tulijaid vastu vahakujud

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Galerist Meeli Mednis näitab oma maale ning Hollandi, Belgia ja Peterburi vahakujusid (vasakul esimene Lady Gaga).
Galerist Meeli Mednis näitab oma maale ning Hollandi, Belgia ja Peterburi vahakujusid (vasakul esimene Lady Gaga). Foto: Sille Annuk

Nädalavahetusel avas uksed Tartu uusim kunsti vaatamise ja ostmise koht galerii Kratt Art, mille tegevust korraldab galerist Meeli Mednis. Ta on pallaslase Heldur Viirese õpilane ja Konrad Mägi ateljee seltsi asutajaliige, mistõttu pole ime, et kõigepealt on galerii seintel tema enda maalid. Galerii eesruumi ja tagakambri ühe poole täidavad aga vahakujud, mille modellideks on olnud praegugi säravalt elavada, aga samuti ammu surnud kuulsused.

Meeli Mednis on koostöös kuraator Armen Arutjunjaniga hankinud vahakujud vaatamiseks Hollandist, Belgiast ja Peterburist. Kokku on neid 27 alates Lady Gagast ja lõpetades Charlie Chapliniga, Peeter Suurest, Albert Einsteinist ja Hercules Poirot’st rääkimata. Galerist juhtis tähelepanu vahakujude silmadele, mis tunduvad justkui ehtsad.

Kratt Art asub Barclay pargist üle tee Vallikraavi 2 hoone esimesel korrusel. Galerii tegutseb kahes ruumis, mida eraldab 21 sentimeetrit paks terasest uks. Galeristi sõnul hoiti samades ruumides omal ajal ERA panga raha. See krediidiasutus tegutses Andres Bergmanni juhtimisel aastail 1991–1999.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles