Fotograafi aeda lendas haruldane lind

Lenel Karu
Copy
Tartu külje all Veibri külas tegi pühapäeval vahepeatuse vaenukägu. Tartumaa ei ole selle linnu levikupiirkond, meil kohtab seda sulelist tavaliselt Põlvamaal Värska kandis või Pärnu rannikust allapoole liikudes.
 
Tartu külje all Veibri külas tegi pühapäeval vahepeatuse vaenukägu. Tartumaa ei ole selle linnu levikupiirkond, meil kohtab seda sulelist tavaliselt Põlvamaal Värska kandis või Pärnu rannikust allapoole liikudes.  Foto: Katrin Visnapuu

Vaenukägusid, kes on ühtlasi Iisraeli rahvuslinnud, elab Eestis vaid kümmekond paari ning nad veedavad siin mõne kuu aastast. See suleline on meil nii haruldane, et isegi kõik teadlased pole teda oma silmaga näinud. Pühapäeval võttis kireva sulestikuga haruldane vaenukägu aga Tartu külje all Luunja valla Veibri külas fotograaf Katrin Visnapuu silme all tema koduaias päikest.

Haruldast vaenukägu pole raske ära tunda, tema pikk nokk ja kirev kostüüm paistavad kaugele silma.
Haruldast vaenukägu pole raske ära tunda, tema pikk nokk ja kirev kostüüm paistavad kaugele silma. Foto: Katrin Visnapuu

«Ma muidu pildistan inimesi, aga sel korral oli mul au jäädvustada nii ilusat ja haruldast lindu,» ütles Katrin Visnapuu. «Alguses ma ei teadnudki, kes see on, aga internetist sain tänu kireva välimuse kirjeldamisele kiiresti vastuse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles