Suri lavastaja Finn Poulsen

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Finn Poulsen detsembris 2015.
Finn Poulsen detsembris 2015. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Rootsimaalt Uppsalast tuli teade, et 7. juunil suri lavastaja Finn Poulsen, kes sündis Taanis 26. juunil 1943. Ta valmistas oma tööga palju rõõmu suurtele ja väikestele teatrisõpradele kodumaal, aga ka piiritagustes teatrites, kaasa arvatud Tartus.

Finn Poulseni viimaseks lavastuseks Emajõelinnas jäi  Staffan Göthe lastenäidend «Veebruariöö». See tuli vaatajate ette detsembris 2015 Karlova teatris. Koostöös Andres Dvinjaninoviga oli see tema neljas lavastus Tartus.

Poulseni tööd sai Eesti publik imetleda mitmes Emajõe suveteatri ja Eesti nukuteatri lavastuses. Viimati nimetatud teatri trupiga aastal 2005 Rocca al Mare vabaõhumuuseumis vaatajate ette toodud «Troll-poiss» (Selma Lagerlöf) oli menukas ja hakkas žüriidele silma nii Eestis kui ka kevadel 2006 laste- ja noorteteatrite festivalil Suboticas (Serbia), kust trupp tõi kaasa peaauhinna.

Poulseni käekiri lavastajana oli vaatajaile tuttav ka Vanemuise lavastustest. «Ta armastas väga oma näitlejaid ja näitlejad armastasid teda,» meenutas Andres Dvinjaninov. «Ta oli mulle suur eeskuju ja õpetaja, ma olen temalt palju õppinud juba alates aastast 1997, kui ta lavastas Vanemuises Shakespeare´i «Kaheteistkümnenda öö».»

Copy
Tagasi üles